Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BAŠ JE NEĆE! RIMAC U NOVIM PROBLEMIMA: Pokušala sakriti vlasništvo nad kućom na moru, istražitelji su jedva dočekali

Autor: M.V.

Među blokiranom imovinom Josipe Rimac, osumnjičenice u aferi Vjetroelektrane, našla se i kuća u Vodicama za koju je Rimac isticala kako je u vlasništvu njena oca, Josipa Čuline. Ona se na odluku o blokadi navedene nekretnine čak i žalila jer kuća nije njeno vlasništvo, a isticala je štoviše, kako nema nikakve imovine.

No, kako javlja Telegram, sud je njenu žalbu odbio jer je Uskok priložio tajne snimke iz kojih se jasno zaključuje da je kuća njena.

Početkom 2020. godine, razgovarala je naime sa sestrama te je Biserki Vujić potvrdila kako kreće uređivati kuću u Vodicama, a sestra ju je pitala je li kuća uknjižena ili imaju jednu petinu. “Nisam se ja ništa uknjižila, to je na milom tati, svi sve znate, a ko ne bude znao njemu na dušu”, odgovara Rimac.

Navedena nekretnina nadalje, nije upisana ni u katastar ni u zemljišne knjige, a izgrađena je bez građevinske i bez lokacijske dozvole. Uređena je, štoviše, novcem kojeg si je Rimac, kako se sumnja, opskrbila nelegalnim sredstvima. Tako stoji kako je mito kojeg je navodno primila od vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i Dragana Stipića za pogodovanje u njihovu projektu vjetroparka Krš Pađene, uložila u navedenu nekretninu, a vlasnika Stolarije Lapčić iz Knina, Nikola Lapčić kojem je, sumnja se, pogodovala na natječaju za 185 tisuća kuna potpora Ministarstva gospodarstva, angažirala je navodno na postavljanju kuhinje, stolarije i ugradbenih ormara ne samo u kući u Vodicama nego i onoj u Kninu.

Osim toga, snimljena je kako nabavlja podne obloge, postavlja klima uređaje, tendi, nadstrešnica, keramike i rasvjete…

Nadalje, Rimac je snimljena i u razgovoru sa sestrom Marijom Čulina Rapo kojoj objašnjava kako je podnijela zahtjev za pomoć i njegu u kući za tatu, a istom je samo priložila dokumentaciju za kuću u Promini, jer drugog vlasništva nema, no sestra je upozorava da bi ova u Vodicama mogla biti problem.

Priložili su i snimku razgovora s izvođačima radova s kojim je dogovarala materijale, boje i troškove. “Oko svih svojih kombinacija oko Vodica, od neke prodaje i nekih ponuda, odlučila sam urediti onaj kat…”, govori između ostalog Rimac.
Naposljetku, kada je uhićena, kod nje su pronađeni i računi koji, kako se vjeruje, pokazuju ulaganja u navedenu nekretninu, a Uskok zaključuje kako je većinu namještaja plaćala gotovinom jer kreditna kartica bila joj je u minusu od desetak tisuća kuna.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.