Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BANIJA ILI BANOVINA? Raspudić otkriva što stoji iza dileme i novih podjela: ‘Sve je to smišljeno na jednom partijskom sastanku’

Autor: Andrej Jelušić

Saborski zastupnik Nino Raspudić bio je gost RTL-a Danas gdje je komentirao osnivanje istražnog povjerenstva zbog sumnjive poslijeratne obnove, ali i kako se ispravno kaže Banija ili Banovina.

“Ispravno je reći i jedno i drugo. U srpskom jeziku ispravno je reći samo Banija. Sad tu ulazi i sociolingvistika. Mislim da se radi o jednom spinu vladajućih s jednog partijskog sastanka. Sve je napravljeno kako bi se sada bavili time kaže li se ovako ili onako, a ne s onim bitnim, a to je kako pomoći unesrećenima”, rekao je Raspudić.

Kaže da iza njihove inicijative o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva o poslijeratnoj obnovi ne stoji nikakav skriveni motiv.

“Najvažnije je donijeti najkvalitetnije rješenje ne samo za Banovinu nego i za Zagreb koji još uvijek, devet mjeseci nakon potresa, stoji na mjestu. Ne radi se o nikakvom lovu na vještice oporbe nego o tome da se ne ponovi ovakav scenarij i da ljudi ponovo ne stradaju zbog nečijeg nemara ili lopovluka”, kaže Raspudić.

Vjeruje da će vladajući donijeti ispravnu odluku.

“Ako žele poslati lošu poruku onda moraju preuzeti moralnu odluku i skrivati taj lopovluk, U suprotnom će podržati naš prijedlog”, rekao je.

Dodao je da još nigdje nije vidio da se protiv koronavirusa prvo cijepe članovi Vlade, a tek onda stariji i rizične skupine.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.