Foto: Darko Tomas / CROPIX

Bandićevac osnovao novu stranku: Ima jasan cilj, a podršku je dobio od neočekivane osobe

Autor: Dnevno.hr

Ivica Lovrić, bivši pročelnik za obrazovanje u eri Milana Bandića, postao je predsjednikom novoosnovane stranke Plavi grad. Na osnivačkoj skupštini stranke, predstavljeni su misija, vizija, ali i članovi ove političke grupacije kojoj je Zagreb u fokusu.

Tako su podršku stranci dali bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, arhitekt i predlagač idejnog rješenja za novi Dinamov stadion Otto Barić, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna te gradski zastupnici Trpimir Goluža i Gordana Rusak.

“Podržavam sve ono što može pomoći Zagrebu i Hrvatskoj, da se ljudi koji pripadaju različitim strankama ne osjećaju kao neprijatelji jedan prema drugome, već da to znači da o različitim problemima različito razmišljaju, ali su međusobno prijatelji. Vlast može biti dobra samo onda kad ima dobru opoziciju, one koji kritiziraju što ne valja, a hvale ono što je dobro. Grad treba one koji u njega vjeruju”, rekao je Mesić.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Ambiciozna i izvediva vizija

U trenutnom mandatu, Ivica Lovrić je nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Iz te je pozicije pratio rad vladajućih te ustvrdio da je njihov način vođenja Zagreba loš. Stoga je odlučio osnovati stranku “koja će biti drugačija, sposobna promijeniti trenutni način upravljanja Gradom na bolje”.

“Želimo privući naše sugrađane, sve one koji su željni promjena u ovome gradu, jer naša snaga nije u političkim strukturama. Naša snaga je u nama – našim sugrađankama i sugrađanima koji su se do sad možda držali po strani, ali su konačno odlučili dati svoj doprinos i obol promjenama”, rekao je Lovrić.

Njegova stranka teži socijalnoj pravdi i kvalitetnom upravljanju kroz održive i odgovorne modele. Smatra kako je vizija Zagreba kao grada u kojem se svi građani osjećaju uključeno, podržano i uvaženo ambiciozna, ali i izvediva. Istaknuo je da Zagreb zaslužuje biti siguran, čist i uredan europski grad, mjesto poželjno za život i stvaranje obitelji.

“Plavi grad je opcija za koju želimo da postane pokret za promjenu, inkluzivnost, pravdu i napredak, upravo ono što Zagrebu nedostaje. To će biti stranka koja ideološki ne razdvaja, konkretno djeluje na stvaranju grada po mjeri čovjeka, grada koji će biti siguran, čist i uređen, europska metropola koja će zračiti ponosom i iznad svega zajedništvom”, istaknuo je Lovrić.
Foto: Lucija Ocko / CROPIX

159. stranka u Hrvatskoj

Riječ je o 159. stranci u Republici Hrvatskoj. Ime su odabrali ne samo zato što je plava boja grada Zagreba, već zato što ona simbolizira mir, povjerenje i stabilnost. To su, istaknuo je Lovrić, vrijednosti koje žele unijeti u politički život Zagreba.

Program rada stranke temelji se na inkluzivnom upravljanju, socijalnoj pravdi, održivom urbanističkom razvoju, unaprjeđenju komunalne i prometne infrastrukture, dostupnom obrazovanju i dječjoj skrbi, kvalitetnoj skrbi o starijima i potrebitima te potporama zagrebačkom sportu.

“Svjesni smo da je za ostvarenje naših ciljeva potrebna dobra suradnja, transparentnost i pravodobna i otvorena komunikacija. Želimo grad u kojem će se svaki građanin osjećati uključeno, podržano i uvaženo, grad u kojem će politika biti primjer socijalno odgovornog, ekološki osviještenog i inkluzivnog vođenja. Naša misija je jasna – želimo inkluzivan, siguran, pravedan i socijalno osviješten grad. Grad u kojem će svi građani imati jednake šanse i prilike, bez obzira na svoj socioekonomski status, spol, dob ili nacionalnost. Grad u kojem će se brinuti o potrebitima, o starijima, o djeci, o svakom pojedincu koji treba podršku. Vjerujem u nas, vjerujem u našu sposobnost da gradimo bolju budućnost, vjerujem u Zagreb”, zaključio je Lovrić.
Neki tu bacaju smeće, a drugi masno zarađuju: Ovaj biznis je unosan, a toliko jednostavan

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.