fbpx
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BANDIĆEVA SESTRA LJUTILA SE NA ZAGREB: Njegov svak lažirao ratni put i zaradio 700 tisuća kuna!

Autor: Iva Međugorac

Uz suprugu Vesnu Bandić, na komemoraciji, ali i na posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića stajala je njegova sestra Tonka Macan, koja je svojega brata za života podržavala u svim političkim pa i životnim ambicijama. Poznato je da je Milan jedno od troje djece obitelji Bandić, ali i da je odrastao uz majku Blagicu pošto je otac Jozo rano preminuo.

Brat Drago Bandić u medijima se pojavljivao kada se pisalo o gradonačelnikovu stanu u Bužanovoj ulici, nakon čega se doznalo da on kao poduzetnik godinama živi i radi u Njemačkoj.

S druge pak strane, obitelj sestre Macan u medijima je bila nešto prisutnija pa je tako Jutarnji svojedobno pisao o Bandićevu svaku (sestrinu suprugu) Mili Macanu koji si je sredio sudioništvo u Oružanim snagama RH i to čak 107 dana borbenog sektora, premda u njemu nije proveo nijedan dan. Pisalo se tada i o optužnici temeljem koje je Macan početkom veljače 2007. godine podnio zahtjev za priznavanje braniteljskog statusa zagrebačkog Gradskom uredu za zdravstvo tvrdeći da je 1991. godine ranjem u Stonu kao pripadnik IX. bojne HOS-a pri čemu je od eksplozije granate ozlijedio glavu i kralježnicu. U zahtjevu je priložio lažnu potvrdu o stradavanju, ali i lažni prijepis nalaza iz protokola hitnog kirurškog prijema Klinike za kirurgiju KBC-a Split od 13. siječnja 2006., kao i neistinitu medicinsku dokumentaciju KB-a Mostar iz 1995. godine. Usto, na popisu tih suspektnih dokumenata nalazila se i potvrda Zajednice udruge dragovoljaca HOS-a o stradavanju i ratnom putu.

Bez obzira na to, priznat mu je status HRVI-a pete skupine sa 70 posto invaliditeta, slijedom čega je osigurao osobnu invalidninu i koristio ostala prava koja pripadaju vojnim invalidima.

Zanimljivo je da se Macana spominjalo i u jednoj od točaka optužnice u tzv. aferi Agram gdje se Milanu Bandiću i Miri Laci, pročelniku Ureda gradonačelnika Zagreba, stavlja na teret da su svojim potpisima odobrili da Mile Macan koristi auto i vozača Poglavarstva od Zagreba do Pogane Vlake. U medijima se sestra Tonka pojavljivala i u vrijeme kada je Bandić konkurirao Ivi Josipoviću boreći se za poziciju predsjednika države.
”Ponosna sam na svog brata, ponosna sam što je ušao u drugi krug i za mene je on uspješan, ali jako sam ljuta na Zagreb. Ljuta sam na Zagreb i Zagrepčane što mu nisu dali veću podršku za 11 godina koje je on dao Zagrebu. Nikada nije imao vremena ni za obitelj, niti nas komotno posjetiti u Poganoj Vlaci i Hercegovini, jer je morao odmah natrag u Zagreb”, izjavila je tada Bandićeva sestra.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.