fbpx

Baldasar i Kerum ‘u ratu’: Splitski gradonačelnik Kerumov potez ‘ne na sjednicu’ nazvao nekorektnim

Autor: Marko

Kerum je prozvao Baldasara da loše vodi Split jer "u dvije godine nije pokrenuo nijedan projekt a kamoli nešto napravio".

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ocijenio je u petak nekorektnim postupak predsjednika Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma, koji je nedolazak vijećnika te stranke na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća pravdao lošim vođenjem grada u prošle dvije godine te nezadovoljstvom što na sjednici nema gradonačelnika.
Baldasar je pozvao vijećnike da ne izostaju sa sjednica Gradskog vijeća ili da, u protivnome, zajedno s njim daju ostavke. U priopćenju je istaknuo da na sjednici Gradskog vijeća nije bio zbog viroze te kako vjeruje da je to opravdan razlog.

“Argument gospodina Keruma i vijećnika HGS-a da sjednici neće nazočiti jer loše vodim grad je u najmanju ruku nekorektan, osobito ako dolazi od bivšega gradonačelnika, a osim toga i netočan jer je do sada pokrenut cijeli niz projekata o kojima su informirani i vijećnici i javnost, tako da to teško može biti razlog da se ne sudjeluje u radu Gradskog vijeća”, istaknuo je u petak Baldasar.

Kerum je u četvrtak u pismu poslanom predsjedniku splitskoga Gradskog vijeća Borisu Ćurkoviću izvijestio kako vijećnici njegove stranke neće biti na sjednici Gradskog vijeća u znak prosvjeda zbog izostanka gradonačelnika Baldasara koji, kako je naveo, loše vodi Split jer “u dvije godine nije pokrenuo nijedan projekt a kamoli nešto napravio”.


Po Baldasarovu tumačenju, Kerum i vijećnici HGS-a svoje stajalište i argumente mogu iznijeti na Gradskom vijeću, postaviti pitanje i na njih dobiti odgovor.

“Izbjegavajući svoj posao, gradski vijećnici ne pridonose argumentiranoj raspravi ni radu Gradskog vijeća”, poručio je Baldasar.

Pozvao je sve vijećnike da obavljaju svoju dužnost i izraze svoje stajalište sudjelujući u raspravama i glasovanjem, a ne, kako je naveo, opstrukcijama, izostancima i prekidima.

“U protivnom, pozivam sve da zajedno podnesemo ostavke i idemo na izbore jer ja nemam namjeru popustiti pritiscima kojima sam neprekidno izložen sa svih strana”, zaključio je Baldasar.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.