screenshot

Bahtijarević kod Stankovića: Srbija treba u EU, Thompson nam nije trebao, a izbjeglice su dobrodošle

Autor: I.M.

Kao što je naš portal već najavio, gost emisije Nedjeljom u 2 urednika i voditelja Aleksandra Stankovića bio je poznati zagrebački liječnik Zoran Bahtijarević, koji je ondje progovorio o brojnim zanimljivim temama.

“Možda sam naivan, ali vjerovat ću da se stvari mogu promijeniti”, rekao je ovaj ugledni liječnik na početku emisije referirajući se na svoj politički angažman. Naime, kao što je poznato Bahtijarević će ma europskim izborima u svibnju braniti boje HSS-a.

Dotakao se tijekom emisije i teške teme, a to je smrt djece koja je na žalost dio njegova posla te priznao kako se s time jako teško nosi.

“Niko nije školovan za smrt pogotovo ne za smrt malog djeteta. Predaja je najteža. Kako se nosi s time? Plačem kao i svi drugi”, rekao je bez zadrške progovarajući o tome da su dobri liječnici ujedno i emotivni.

“Što nam daje snagu za dalje? Druge dječje oči koje čekaju da im pomognemo”, naglasio je Stankovićev sugovornik.


Progovorio je i o potencijalnoj izgradnji nove dječje bolnice za što se osobno zalaže te ujedno na svjetskim primjerima objasnio kako bi dječje bolnice trebale izgledati.

“Dječja bolnica u Sydneyu ima staklene zidove iza kojih je zoološki vrt, u jednoj bolnici u Nebraski uz bolnicu ide rječica i jednom tjedno imaju utrke gumenih pataka. Dječja nacionalna bolnica u Washingtonu ima prozore ne u razini odraslih nego u razini djece pa se odrasli moraju saginjati da vide van”, ustvrdio je Bahtijarević te dodao da u sustavu ima i onih liječnika koji ne zaslužuju svoju plaću.

“To mogu i dokazati. Veliki broj ih pošteno radi rade i više nego što treba, jednom sam javno rekao da bih volio znati što rade moji kolege kad ne rade”, istaknuo je doktor Bahtijarević.

Dotakao se dakako i političkih tema pa ustvrdio da Europu doživljava kao svoju domovinu te da će se boriti za dostupnost liječničke skrbi svoj djeci Europe.

Prema njemu, u nacionalnom je interesu Hrvatske da susjedne zemlje poput BiH, Srbije i Crne Gore uđu u EU, jer ćemo inače dobiti ekspozitora moćnog ruskog carstva.

Prema njemu, jedan od razloga radi kojega susjedne zemlje trebaju postati članice Unije leži i u migrantima koje je nevolja natjerala na bijeg iz domova. Doktor se protivi postavljanju žica na granice, a Thompson na dočeku Vatrenih nije nam tvrdi bio potreban.

Autor:I.M.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.