Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

’BAHATO, JADNO, ŽALOSNO’: Riječki poduzetnik kažnjen s više od 30 tisuća kuna jer nije nosio masku

Autor: Matea Vidić

Prekršajni nalog od ukupno 30.500 kuna kazne stigao je na adresu Igor Poljaka, vlasnika tvrtke koja drži malu trgovinu sa zdravom hranom u Rijeci. Kako javlja 24 sata, on je u svom dućanu “Zdrava košarica” pred kraj radnog vremena boravio bez maske kada mu je došao inspektor.

“Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržat. Žalit ću se i idem na sud. Ovo je bilo prije više od mjesec dana, kada nisu još bile rigorozne mjere kao danas. Već sam išao zatvarati dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Vidio je da imamo i dezinficijens, naljepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Odvjetnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj netko ovako kažnjen”, govori.

Njegova je tvrtka naime kažnjena s 20 tisuća kuna, on osobno s 10 tisuća, a ostalo su troškovi suda. Vlasnik je dakako razočaran, ali i ljut. O svemu je objavio i Facebook status.

“Lijepa naša Hrvatska. Nažalost, moram ovo podijeliti s vama. Ovo je rezultat kad civilnoj zaštiti dopustiš vlast. Kazna od 30.500,00 kuna. Neću se spuštati na taj nivo da komentiram kakav pristup imaju prema velikim trgovačkim lancima, trgovačkim centrima, pekarama…Seljačine neće nikada shvatiti da oni žive od nas, a ne mi od njih. Bahato, jadno, žalosno”, napisao je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.