screenshot: N1

Bačić odrješito o slučaju Novaković: ‘Nema govora da HDZ opstruira rad Povjerenstva’

Autor: Dnevno

U tijeku je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a, a vjeruje se kako će na njoj biti riječ i o današnjoj sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, piše N1.

Predsjednik Kluba Branko Bačić rekao je za N1 da nema govora o tome da HDZ opstruira rad Povjerenstva, ali smatra da Odbor za Ustav, kao ni Odbor za izbor i imenovanja, nije nadležan za odlučivanje o pitanjima izuzeća predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković.

Naime, saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi u 11 sati raspravljati tko je mjerodavan za eventualnu odluku o izuzeću Nataše Novaković, predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju premijera Andreja Plenkovića. Radi se o predmetu u kojem se čeka odluka o tome je li premijer bio u sukobu interesa prilikom donošenja takozvanog Lex Agrokor.

Premijer je nedavno zatražio izuzeće Nataše Novaković, navodeći da je ona u sukobu interesa jer je bila zaposlenica HUP-a, kojega je financirao i bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Na dnevnom redu današnje sjednice još su dvije točke. Ona zadnja, vezana za izuzeće Nataše Novaković, koje je zatražio premijer uvrštena je na zahtjev šest oporbenih članova Odbora, a još se ne zna hoće li biti izbačena.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.