Foto: Facebook

AUTISTIČNOG DJEČAKA IZBACILE IZ SLASTIČARNE? Ocu stiže podrška iz cijele Hrvatske, vlasnica ima drugačiju verziju priče

Autor: Dnevno

Marin Vlahović, otac osmogodišnjeg Josipa, dječaka koji ima autizam objavio je na Facebooku priču u kojoj govori što se njegovom sinu dogodilo u slastičarnici tijekom izleta u Samobor.

“Danas je naš sin Josip, koji ima autizam, zajedno s dvoje svojih posebnih prijatelja, učiteljicom i tetom, bio na izletu u Samoboru. Na žalost, dogodio se incident u kafiću i slastičarni Saramassi, gdje su djeca imala kratki napadaj. Sve je dodatno pogoršala reakcija zaposlenice, a onda i vlasnice Maje Beran koja je vikala na učiteljicu i tetu iz Centra za odgoj i obrazovanje da takvu djecu ‘ne vode u grad’, jer ona spadaju u šumu. Josipova učiteljica se rasplakala. Vlasnica Maja Beran joj je uzela 100 kuna za štetu inventara i praktički ih sve izbacila na ulicu. Svašta je rekla i za djecu”, napisao je Marin Vlahović na Facebooku.


Vlahović je za Telegram nadodao da je nakon toga nazvao vlasnicu slastičarnice i objasnio joj koje dijagnoze djeca imaju.

Djeca nisu trebala doći

Tvrdi da je gospođa ponovila “kako djeca tu nisu trebala doći” te da je tada  izgubio živce i rekao joj “kako više nikada tako neće postupati s djecom koja imaju poteškoće”.

Maja Beran, vlasnica slastičarnice Saramasse tvrdi sasvim drugačije.

“Kada sam prišla stolu s punom teškom tacnom, uslijedio je udarac u prsa bočno od djeteta i tada sam shvatila da je dijete bubano i da bi bilo dobro se što prije maknem, da ga moje prisustvo, kao nepoznate osobe, ne uznemiri. Gospođa je platila, ja se zahvalila i otišla sam prati suđe. Čula sam zvuk, izašla van i ugledala kako maleni skače od stola”, rekla je Beran. Dodaje kako se drugo dvoje djece uznemirilo, nakon čega je dio pića i kolača sa stola završio na podu.

Poziv nakon svega

Tvrdi da je nakon toga otišla po pribor za čišćenje kako bi pokupila nered i nakon što se vratila rekla je jednoj od žena koje su pratile Josipa i ostalu djecu: “Vidite gospođo, oni tu nisu sretni, njima tu u okruženju nije lijepo, bolje bi bilo da ste ih odveli na izlet u prirodu”. Nakon toga kaže Beran žena je odgovorila da to nisu životinje nego djeca, i po zakonu ih moraju voditi u grad.

“Nikako nisam rekla da su ta djeca za šumu, nikada ne bih tako reagirala”, naglašava Beran. Dodaje kako nije točno niti to da je tražila novac za nastalu štetu, već da ga je samoinicijativno dala jedna od gospođa u pratnji djece.
Režu joj stolice

“Otac me ubrzo nazvao i pitao što se danas dogodilo. Objasnila sam mu da je bilo teško i stresno za sve, a naročito za djecu”, kaže vlasnica slastičarnice, te dodaje kako joj je Marin Vlahović na to zaprijetio svojim utjecajem”, rekla je Beran, koja zbog svega toga doživljava neugodnosti. Tvrdi da joj se ljudi obraćaju pogrdnim izrazima, fotografiraju je i režu joj stolice.

“Djecu sam lijepo ugostila, nisam tražila nikakvu naknadu, a prema potrebitima itekako imamo suosjećanja”, kaže Maja Beran.

Marin Vlahović je pak dobio golemu podršku iz cijele zemlje, uključujući i Samobora. Tako je, primjerice, jedan drugi samoborski ugostiteljski objekt pozvao “istu tu dječicu i njihove tete i roditelje da navrate da ih besplatno ugoste, a djeci poklone i božićni dar”.

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.