ANUŠIĆ REAGIRAO NA SDP-OVO PRIOPĆENJE: ‘Prvi put reagiram na nešto ovakvo’

Autor:

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je ujedno i voditelj kampanje HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović reagirao je na priopćenje lokalnog SDP-a, a njegovu reakciju u cijelosti prenosimo:

“Iznenađen sam priopćenjem koje je objavljeno u pojedinim medijima, a uputio ga je SDP Osječko-baranjske županije iznoseći neistine.

Na danas održanoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, županijski su vijećnici izglasali proračun za 2020. godinu. Županijski proračun iznosi 1,56 milijardi kuna, što je 65% više od ovogodišnjeg, odnosno dvostruko više u odnosu na 2017. godinu. Dio povećanja odnosi se na evidencijske promjene i uključivanje sredstva povodom spajanja Ureda državne uprave sa Županijom, no u proračunu smo osigurali i značajna sredstva iz europskih i drugih izvora, namijenjena za realizaciju niza kapitalnih projekata. Usvojeni proračun jamči razvojni kontinuitet naše Županije s ciljem osiguravanja infrastrukturne potpore za razvoj poljoprivrede i gospodarstva jer je upravo osiguravanje kvalitetnih radnim mjesta za mlade obitelji jedini istinski ispravan model za provođenje demografske obnove.

Vijećnički prijedlog da se povećaju vijećničke naknade NISAM prihvatio, a plasiranje laži u javni prostor kako bi se adresirajući mene zaradilo nešto medijskog prostora i jeftinih političkih bodova najoštrije politički osuđujem.

Preuzimanjem odgovornosti za vođenje Osječko-baranjske županije, udvostručili smo naknadu za novorođenčad i ona iznosi 1.000 kuna, no rad županijske uprave nismo željeli usmjeriti prema populističkim mjerama nego upravo prema osiguravanju kvalitetnijeg životnog okruženja za svaku obitelj.

Već treću godinu za redom provodimo projekt besplatne školske prehrane za svu osnovnoškolsku djecu vrijedan 17 milijuna kuna, a cilj nam je do kraja mandata uvesti u potpunosti zdravi obrok u sve školske kuhinje. Uz projekt Ministarstva koji osigurava pomoćnike u nastavi, zbog povećane potrebe, osiguravamo i dodatnih trideset pomoćnika za što izdvajamo oko 800 tisuća kuna godišnje.

Provodimo i niz drugih socijalnih mjera poput jednokratne pomoći socijalno ugroženim obiteljima, naknade za ogrjev socijalno ugroženim građanima te uskrsnice umirovljenicima.

Važno je napomenuti kako sam dolaskom na mjesto župana pokrenuo postupak smanjivanja plaće dužnosnicima, odnosno županu i zamjenicima te pročelnicima upravnih odjela, upravo kao poruku da smo ovdje da radimo za dobrobit svih stanovnika naše županije.

Prvi put reagiram na prozivanje lokalnog SDP-a iako sustavno u javni prostor plasiraju neistine i optužuju me imenom i prezimenom za stvari na koje ni kao župan ni kao čovjek nisam mogao imati utjecaja niti spoznaja o njima.

No ovoga puta je saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković potpisujući svoju organizaciju otišao korak dalje iznoseći čistu laž.

Ne tražim njegovu isprike jer žitelji naše županije itekako dobro znaju prepoznati tko radi na razvoju Županije, nego ga pozivam da svoje ideje i prijedloge kako Slavoniju i Baranju učiniti boljom, jasnije artikulira u Hrvatskom saboru. Sve što smo dosad vidjeli iz mandata zastupnika Hajdukovića su visoki troškovi putovanja širom svijeta od kojih Slavonci i Baranjci još nisu vidjeli konkretne rezultate. Žalosno je da je Hajduković dosad i u svom kraju, kao i širom Hrvatske poznat samo po tome što je „najskuplji saborski zastupnik“ plaćen iz državnog proračuna.”

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.