Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ANTI-HDZ KANDIDAT SDP-a ZA ZADAR: Vučetić vladajuću stranku nazvao spomeničkom baštinom pa se okomio na Kalmetu

Autor: Matea Vidić

Marko Vučetić, SDP-ov je kandidat za gradonačelnika Zadra, a koji je gostujući na N1 objasnio kako se kandidirao jer je anketa pokazala da “građani od oporbenog bloka u meni vide onu snagu koja bi mogla nakon 30 godina HDZ-ovog vladanja gradom Zadrom dovesti do promjene i da se gradom može upravljati”, rekao je.

Vučetić se kandidirao za gradonačelnika Zadra uz podršku SDP-a i Akcije mladih, ali i Centra, no navodi, ta opcija neće pokušavati postati jedinstvena nego će isticati svoje razlike i jedinstvene ciljeve.

“Naš jedinstveni cilj nije samo formiranje anti-HDZ opcije koja će nešto rušiti nego i formiranje koalicije koja zna i umije živjeti u danu poslije, u danu kad se uspostavlja i kreira politika i afirmira život”, zaključuje.

Anti-HDZ poteze započeo je i prije samih izbora pa govori: “Napravio sam jednu varku, igru i trik. U obraćanju građanima, Božidara Kalmetu sam nazvao endogenim prebjegom, nemoćnim čovjekom koji je izdao sve unutar HDZ-a”. Tvrdi kako je znao da će stranka reagirati, a i reagirala je. Nazvali su ga naime egzogenim prebjegom. “Ne znaju da je to promatrač. Promatrač sam neuspjeha HDZ-a na lokalnoj razini, sad taj neuspjeh razotkrivam. Kalmeta i HDZ su potpuno nemoćni, Kalmeta je sad nemoćna figura u HDZ-u”, tvrdi pa dodaje “HDZ postoji na razini spomeničke baštine onih koji su urušili grad i nisu ga doveli ni do kakvog uspjeha”, zaključuje.

Osvrnuo se i na neke konkretnije poteze u Zadru pa rekao kako to treba biti grad emocija.

“Grad u kojem ćemo kupiti linearni akcelerator za liječenje onkoloških bolesnika, a ne grad u kojemu ćemo poklanjati milijunske iznose propalim klubovima koji će kupovati Mercedes. Dodijelit ću stanove djeci koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb kad ostaju bez domskog institucionalnog smještaja. Grad Zadar mora biti grad emocija”, ponovio je.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.