Ante Nobilo: Dječaka sam udario u samoobrani

Autor: dnevno.hr

Na dječakovu licu ostali su ocrtani Nobilovi prsti, zateturao je i ruke su mu bile spuštene – svjedočio je fotoreporter Pixsella.

Poznati odvjetnik Ante Nobilo na prekršajnom je sudu u Zagrebu jučer izjavio da se samo branio, kada je krajem prošle godine na križanju udario petnaestogodišnjeg dječaka.

– Prosvjednici su napali moju slobodu kretanja ulicama Zagreba, napadnut sam kontejnerom, taj maloljetnik zamahnuo je rukom i unio mi se u lice, a prijetilo je da me napadnu barem još šestorica koji su me okružili – pokušao je Nobilo objasniti zašto je ošamario dječaka koji je s prijateljima prosvjedovao zbog zabrane igranja na igralištu u Žerjavićevoj ulici.

Svjedočio u korist dječaka

Poznati odvjetnik na sedam stranica završne riječi tvrdi kako je ta pljuska bila nužna obrana. Od četvero saslušanih svjedoka, najvažniji je bio fotoreporter Pixsella, koji je izvještavajući o prosvjedu, snimio i pljusku. Nobilo je za svjedoke rekao da su se mogli zabuniti, a za prosvjednike da su se solidarizirali s malodobnikom koji je, tvrdi, lažno svjedočio, piše Večernji list.

– Nobilo je upotrijebio mnogo više snage kad je dječak pokušao gurnuti kontejner na zebru. Kraj njih je bio samo još jedan dječak. Na dječakovu licu ostali su ocrtani Nobilovi prsti, zateturao je i ruke su mu bile spuštene – svjedočio je fotoreporter Pixsella

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.