Ankica Tuđman: HDZ više nije stranka dr. Franje Tuđmana

Autor: D.Ko.

Ograđujući se od bilo kakvih kontakata s aktualnim vrhom stranke, Tuđman kaže da 'i dalje ostaje uz HDZ dr. Franje Tuđmana i nikada se neće odreći vjere u njegovu viziju HDZ-a'.

Ankica Tuđman ‘digla je ruke’ od HDZ-a jer, smatra, ‘to više nije stranka dr. Franje Tuđmana’.

– U svojem odgovoru predsjednici Hrvatske demokratske zajednice gospođi Jadranki Kosor odgovorila sam, među ostalim: da su dolaskom na čelo HDZ-a Ive Sanadera i novog vodstva iz stranke brisane tisuće članova HDZ-a, vjernih sljedbenika politike predsjednika Franje Tuđmana, među kojima su isključeni i članovi njegove obitelji, da je ta gesta tada trebala poslužiti kao jasna politička poruka da je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice promijenilo politiku stranke i da više neće voditi državnu politiku prema načelima njezina utemeljitelja. Stoga ne mogu prihvatiti poziv za susret na Mirogoju jer ne bih htjela biti predmetom novih političkih manipulacija – komentirala je udovica prvog hrvatskog predsjednika u intervjuu za Večernji list poziv premijerke Kosor na zajedničko obilježavanje obljetnice smrti utemeljitelja stranke.

Dok iz sjedišta stranke na Trgu žrtava fašizma poručuju da Ankicu Tuđman, kao i kćer Nevenku i sina Stjepana čekaju nove članske iskaznice koje bi im se uručile na prigodnom sastanku, bivša Prva dama poručuje da je ‘među prvima postala članica Hrvatske demokratske zajednice, od 1989. godine, kad je stranka i osnovana. Tada sam dobila, kao i svi tadašnji članovi, člansku iskaznicu HDZ-a koju i danas imam i čuvam. Nova je iskaznica Sanaderova izmišljotina da bi Tuđmanove sljedbenike izbacio iz stranke’.

Ograđujući se od bilo kakvih kontakata s aktualnim vrhom stranke, Tuđman kaže da ‘i dalje ostaje uz HDZ dr. Franje Tuđmana i nikada se neće odreći vjere u njegovu viziju HDZ-a’.

U svojoj knjizi ‘Moj život s Francekom’ Ankica Tuđman opisala je ocjenu koju je bivši predsjednik dao Sanaderu i njegovoj politici i, kaže, ostaje pri njoj.

Autor:D.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.