Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Andrija Hebrang nakon vijesti da mu ostaju još tri mjeseca života: ‘Mnogi bi se veselili. Sad barem vidim tko je tko!’

Autor:

“Nisam se javio da iz mirovine idem u praksu pomoći u pandemiji iz jednostavnog razloga. Prije manje od godinu dana teško sam obolio od malignog limfoma (op.a. rak limfnog sustava). Liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije”, otkrio je bivši ministar Andrija Hebrang u razgovoru za 24sata te progovorio i o svojim prognozama.

“Nakon prve runde slijedi druga i onda ćemo vidjeti što dalje. Osjećam se super, normalno radim, osim što ne smijem ići na mjesta gdje je puno ljudi”, rekao je.

Bolest s kojim se bori je ozbiljna, no na vrijeme ju je sam otkrio. Na pitanje kakve su liječničke prognoze kaže: “Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti. Kada su mi to obznanili rekao sam pa to je čisti zgoditak”, piše 24sata.

”U roku od 72 sata sam si postavio dijagnozu što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma”, kazao je te otkrio da je odmah otišao na ultrazvuk adbomena gdje je uvidio da mu je slezena bila povećana.

“Odmah mi se upalio alarm. Nije bilo začepljenja krvnih žila pa sam već tu posumnjao što bi moglo biti. Potom sam vadio krv i imao sam što vidjeti. Sve je divljalo“, priznaje Hebrang koji je progovorio i o strahu od smrti.

“Mnogi me pitaju da li me strah smrti i kažem im da ne. A znate zašto? Jer sam ispunio sve svoje živote ciljeve. Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Ja sam vam potpuno miran”, poručio je uz ostalo.

No, za portal Dnevnik.hr, Andrija Hebrang dao je ponešto drugačije izjave.

Na konstataciju kako su neki mediji naveli da su mu ostala još samo tri mjeseca života, on je sa smiješkom odgovorio: “Od limfoma se odavno ne umire, mada bi se mnogi veselili. Sad barem vidim tko je tko”.

Dodao je kako je vijest o svojoj bolesti podijelio s novinarima kako bi objasnio zašto ne može izaći iz mirovine i pomoći kolegama u borbi s koronavirusom. Rekao je i da je bolest koju ima ozbiljna, no uopće ne sumnja da će je pobijediti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.