Kolinda poput Palčice, Vučić bahat i hladan ‘k’o špricer’ | Dnevno.hr
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Kolinda poput Palčice, Vučić bahat i hladan ‘k’o špricer’

Autor: Mia Mitrović

Dva dana uoči blagdana zaljubljenih susreli su se državnici dvije zemlje koje imaju zajedničku povijest u kojoj se isprepliću ljubav i mržnja. Atmosfera je na Pantovčaku bila užurbana i radna, no nakon izjava za medije na događaj se spustio sumoran oblak nerazjašnjenih odnosa koji se izgleda, nikada neće rasplesti, a pitanja srpskih medijskih kuća i predsjednik Aleksandar Vučić dodatno su pokvarili sve spominjanjem ustaša i četnika.
Govor tijela dvoje državnika pokazivao je sve. Naša predsjednica bila je nervozna, užurbano se vrpoljila i vidjelo se da je ”na iglama”, no pokušala je to smiriti i ponašati se kao uglađena dama i dobar domaćin.
Govor joj je bio predugačak i potpuno nezanimljiv, sve sama floskula do floskule. Vučić je, dok je govorila nije ni jednom pogledao već je zurio u nekakve paprire pred sobom ili prodornim pogledom streljao pripadnike medijskih kuća. Srbi bi rekli da je bio hladan ”ko’ špricer”, a mi ćemo dodati da je bio arogantan, bahat i pomalo nezainteresiran, kao da se sve ovo njega uopće ne tiče.
Moguće da je uzrok tomu njegova visina, visok je gotovo puna dva metra, a s obzirom da je visok i na visokom položaju, nekako je logična posljedica toga njegov arogantni i bahati stav. U usporedbi s Vučićevim držanjem i stavom, hrvatska predsjednica kraj njega se doimala poput patuljčice Palčice.
Za razliku od Vučića koji je nije pogledao, dok je Vučić govorio, Kolinda ga je gledala s toplinom i razumijevanjem u očima. Kada joj se obratio, obratio bi joj se agresivnom gestikulacijom.
Zanimljivo, sve pitanja upućena državnicima bila su prvenstveno namijenjena srpskom predsjedniku, a ticala su se Drugog svjetskog rata i lošeg položaja Srba u Hrvatskoj. Vučić je na njih odgovarao uobičajenom hladnoćom i arogancijom.
Sve u svemu, vidjelo se da među njima nema kemije, da se ne podnose i da su na ovaj sustret oboje natjerani. Bilo bi bolje da se u takvom raspoloženju nisu ni sastali jer umjesto da spriječe mržnju, ovim su samo podigli tenzije.
Autor:Mia Mitrović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.