Ana Bilić prijavljena zbog prijetnji smrću policajcu, pokrenuta istraga

Autor: M.S.

Ana, sestra nestale Antonije, iznijela je u javnost podatak da posljednji poziv prema Antonijinom mobitelu nije bio 7. lipnja oko 15.40 sati kada je signal mobitela lociran na odmorištu Modruš kod Ogulina, već dan kasnije. Ipak, policija sve to opovrgava, govoreći da je sve učinjeno po propisima.

Obitelj nestale Antonije Bilić pokrenula je privatnu istragu kako bi otkrili njenu sudbinu, istovremeno policiju prozivajući zbog niza propusta i zataškavanja podataka. Također, pokrenuto je kriminalističko istraživanje protiv Ane Bilić zbog prijetnji smrću policajcu.

– Provedeno je kriminalističko istraživanje, obavljen je razgovor, i dostavljeno je na odluku nadležnom državnom odvjetništvu. Bez obzira na situaciju kakva je i našu osjetljivost u konkretnom slučaju, nitko u ovoj državi ne može prijetiti nikome, a pogotovo ne može prijetiti službenim osobama – kaže zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić.

Ana Bilić nije htjela komentirati istragu i razgovor zbog prijetnje policajcu.

Ana, sestra nestale Antonije, iznijela je u javnost podatak da posljednji poziv prema Antonijinom mobitelu nije bio 7. lipnja oko 15.40 sati kada je signal mobitela lociran na odmorištu Modruš kod Ogulina, već dan kasnije.

– Dobili smo od suda izliste svih mobitela, pa tako i onoga moje sestre. U ispisima poziva jasno stoji razgovor 8. lipnja u 19 sati koji je trajao 16 sekundi. Policija od operatera nije tražila da locira signal mobitela u tom trenutku, a to je ključno jer to dovodi do zaključka da zadnja lokacija Antonijinog mobitela nije ogulinsko nego sasvim drugo područje – rekla je Ana Bilić, piše Novi list.

No zamjenik ravnatelja policije Brkić opovrgnuo je tvrdnje obitelji, rekavši da je zadnji signal mobitela bio kod odmorišta Modruš kraj Ogulina. Evidentiran je na baznim postajama oko 15,40 minuta kada je imala poziv od majke na koji nije odgovoreno. Poslije toga, nastavlja Brkić, mobitel se gasi, no nije isključen preko tipke, već nasilno: ili izvađena baterija ili je razbijen.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.