Boris Scitar/Vecernji list

ALKARSKI VOJVODA I BIVŠI KOLINDIN SAVJETNIK! Tko je novo pojačanje Debeljakove DIV Grupe?

Autor:

Bivši savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić novi je direktor korporativne sigurnosti Div grupe, samoborske tvrtke s kojom surađuje posljednja dva mjeseca, a koja se bavi proizvodnjok i trgovinom vijčane robe i opreme. Div grupa u vlasništvu je Tomislava Debeljaka, koji je ovim transferom poentirao, jer Galića opisuju kao vrhunskog stručnjaka na polju sigurnosti. Podsjetimo, dužnost savjetnika predsjednice Grabar-Kitarović napustio je iz moralnih i etičkih razloga prije deset mjeseci u jeku afere SMS.

”DIV Grupa se uvijek trudila prepoznavati trendove na međunarodnom tržištu i primjenjivati najviše standarde u svim segmentima poslovanja, pa tako i u onim sigurnosnim. Zato smo se odlučili kadrovski pojačati stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem značajno pridonijeti ostvarivanju najviših standarda sigurnosti”, stoji u priopćenju Debeljakove Div grupe. Podsjetimo, Galić je rođen u Širokom Brijegu, diplomirao je rudarstvo na zagrebačkom Rudarsko-geološko naftnom fakultetu, bio je dragovoljac Domovinskog rata, propadnikpripadnik specijalnih postrojbi i djelatnik sigurnosnog sustava MORH-a. Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja, osim toga, bio je nastavnik predmeta Strategija nacionalne sigurnosti u Zapovjedno-stožernoj školi Blago Zadro, a po zajedničkom programu Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti postao je menadžer iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti. Uz to su angažirali Galića, u Div grupi angžirali su i Boška Ramljaka koji je postao savjetnik Uprave Brodosplita za korporativnu sigurnost. Brodosplit je tvrtka u sastavu DIV grupe. Inače, Ramljak je aktualni alkarski vojvoda, koji je do umirovljenja kao časnik o Oružanim snagama RH radio i u sigurnosnim sustavima Hrvatske vojske.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.