Screenshot/Twitter

Albanci ukidaju kockanje i igre na sreću? Frapantno je ono što se krije u pozadini

Autor: dnevno.hr

Srpski mediji detektirali su problem.

Srbijanski mediji uskomešali su se nakon što je u Albaniji na snagu s prvim danom nove gostine stupila zabrana igara na sreću, kako se navodi na internetskim stranicama Kurira razlog zabrane mogao bi ležati u namjerama Edija Rame da preko njemu pogodnih priređivača i Državne lutrije sebi i svojem bratu osigura monopol na ovom unosnom i profitabilnom tržištu.

Kompanija Olsija Rame BastArena, bila je naime jedina privatna tvrtka koja je posjedovala ovlasnicu za online klađenje. Kako se među ostalim navodi u srpskim medijima, iza zabrane igara na sreću krije se namjera da po receptu korumpiranih afričkih zemalja ova utjecajna braća steknu korist jer od ukidanja i zabranjivanja igara na sreću korist ima tek spomenuta Basta Arena tvrtka premijerova brata Rame.

Detektirala je to i ondašnja opozicija koja je nasrnula na premijera tvrdeći da sa obitelji kani preuzeti kontrolu nad spomenutom industrijom. Albanska Vlada je u Zakonu o igrama na sreću ubacila odredbu o zabrani online klađenja, ali to ne mijenja činjenicu da Zakon dozvoljava Državnoj lutriji organiziranje igara na sreću te preko sredstava elektronske komunikacije angažira operatera po želji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.