Foto: Goran Mehkek / CROPIX

ALARMANTNO STANJE: Policajci na terenu zbog migranata obolijevaju od grozne zarazne bolesti, MUP o tome šuti?!

Autor: Ines Brežnjak

Na Facebook stranicama Nacionalnog sindikata Policije, jučer je osvanula šokantna objava o problemima s kojima se hrvatski policajci posljednjih mjeseci suočavaju.

Naime, u objavi stoji kako se sve češće pojavljuju slučajevi da policajke i policajci, koji djeluju na terenu te imaju kontakte s migrantima što na granicama što u prihvatnim centrima, obolijevaju od bolesti crveni vjetar. Objava je još i šokantnija kada se iz nje da razabrati kako vrh policije, navodno, o tome šuti, a policajcima koji moraju na bolovanje zbog ove bolesti, plaća biva umanjena.

Zbog cijele situacije, Nacionalni sindikat policije poslao je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, a u dopisu su progovorili o ovom velikom problemu. Božinoviću su spomenuli kako MUP o tome šuti te ne želi izaći u medije s ovim informacijama. Kako vrh policije ne reagira, Sindikat je kolege koji djeluju na terenu te su se zarazili ovom bolesti  odlučio zaštiti na način da im je osigurao besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

Što je crveni vjetar?

Crveni vjetar je bakterijska infekcija kože koja zahvaća gornji dermis i pripadajući limfni sustav. Karakterizirana je pojavom crvenog, otečenog, toplog i bolnog žarišta na koži, koje se brzo širi periferno u obliku oštro ograničenih jezičaka, a može doći do povišenja tjelesne temperature, opće slabosti, mučnine, uz osjećaj peckanja i svrbeža na mjestu zahvaćenom erizipelom.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.