Photo: Matija Habljak/PIXSELL

ALADROVIĆ USUSRET SASTANKU S POSLODAVCIMA: Oporbu neće uzeti u obzir, od smanjenja PDV-a trenutno nema ništa

Autor:

Zatvorit će ugostiteljske objekte kako bi suzbili širenje virusa covid, a te troškove kompenzirat će dosadašnjim mjerama za očuvanje radnih mjesta, ponovio je to ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović gostujući na HRT-u. Istaknuo je pritom i kako će se Vlada sutra sastati s različitim dijelovima poslodavačkih asocijacija pa će onda otkriti i više detalja o mjerama.

“Ali definitivno ono što ostaje na snazi su mjere za očuvanje radnih mjesta. Tu idemo sa stimulacijom između 2000 i 4000 kuna po zaposlenom, također idemo i u smjeru omogućavanja novih Covid-kredita, dakle nove tranše, nove alokacije koju smo osigurali kako bi prebrodili tu kratkoročnu i srednjoročnu likvidnost, ali naravno da smo svjesni da će ove udruge tražiti i određena obeštećenja od strane RH, dakle, od strane Vlade, te smo tu spremni razgovarati o tome. Naravno, očekujemo da s druge strane budu svjesni fiskalnih ograničenja i ograničenja koje imamo unutar javnih financija”, rekao je pa istaknuo kako vjeruje da će naći rješenje kojim će zadovoljiti sve strane.

Upitan je i o smanjenju PDV-a za poduzetnike, ističe kako su taj smjer izbjegavali jer nije oportun za ekonomiju.

“Kao jedna otvorena tema na stolu – da, ali definitivno ne možemo sada reći da je to nešto što je prihvatljivo”, govori pa ističe kako će sigurno najviše razgovarati o fiksnim troškovima koji poslodavcima nastaju bez obzira obavljali oni djelatnost ili ne.

Jedno je sigurno, prijedloge oporbe neće uvažiti jer kako tvrdi, oni su s razlogom oporba,  nisu uspjeli uvjeriti biračko tijelo da nešto mogu učiniti.
“Razgovarat ćemo s udrugama, njih smatramo partnerima u ovim razgovorima i tako partnerski ćemo se i odnositi”, zaključio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.