fbpx

‘Ako Majoli stane u živi zid ispred domova zaduženih, i nju ćemo braniti od deložacije’

Autor: Damir Kramarić

Hoće li se Iva Majoli pridružiti aktivistima 'Živog zida' i zajedno s njima braniti domove dužnika od ovrhovoditelja htjeli smo upitati bivšu tenisačicu, no na telefon ju nismo uspjeli dobiti.

Vijest da će građanska udruga 'Živi zid', koja je ugled stekla sprečavanjem deložacija brojnih siromašnih i prezaduženih građana, svojim tijelima braniti i dom slavne hrvatske tenisačiec Ive Majoli, kojoj se kuća uskoro treba prodavati na dražbi, izazvala je čuđenje dijela hrvatske javnosti.

Zar će 'Živi zid' doista, nakon hrvatske sirotinje i nepravedno ovršenih građana, na isti način braniti i dojučer bogatu i slavnu tenisačicu, upitali smo Ivana Pernara, najpoznatijeg aktivista 'Živog zida' i predsjednika Saveza za promjene, stranke koja je i inicirala osnivanje udruge 'Živi zid'.

Pernar: Sve je zasad na razini ideje


– Samo smo spomenuli mogućnost da i Ivu Majoli na jednak način danas-sutra branimo od ovrhovoditelja, kao što smo branili i ostale građane kojima je prijetila deložacija. Jer svi smo na isti način ugroženi od nepravednog bankarskog sustava, što znači da se svima nama može dogoditi da dođemo u situaciju da nam zaprijeti deložacija zbog nemogućnosti otplate duga. Branjenja doma Ive Majoli je zasad samo na razini ideje. No, kada bi se bivša tenisačica pridružila udruzi 'Živi zid', te zajedno s nama išla u akcije sprečavanja deložacije drugih prezaduženuih građana, tada bi i mi pomogli Ivi Majoli, te svojim tijelima, ako zatreba, branili moguću njezinu deložaciju. No, dug je put do eventualne deložacije Ive Majoli, jer njoj, koliko znamo, tek slijedi pravna borba, te moguće dražbe. Naša ponuda, u svakom slučaju, ostaje otvorena – pojašnjava Ivan Pernar, predsjednik Saveza za promjene i aktivist 'Živog zida', koji je, zajedno sa svojim kolegama aktivistima, nedavno pomogao odgoditi deložaciju zagrebačke obitelji Frlan (o čemu je portal Dnevno.hr opširno izvještavao).

Hoće li se Iva Majoli pridružiti aktivistima 'Živog zida' i zajedno s njima braniti domove dužnika od ovrhovoditelja, htjeli smo upitati bivšu tenisačicu i aktualnu izbornicu hrvatske Fed kup reprezentacije, no na telefon ju nismo uspjeli dobiti.

Odvjetnik Ive Majoli nada se obustavi ili odgodi dražbe

Podsjetimo da je Fran Olujić, odvjetnik Ive Majoli, nedavno za Večernji list potvrdio da je izbornica hrvatske Fed kup reprezentacije u intenzivnim pregovorima s ovrhovoditeljem HPB-om oko javne dražbe za stanove na Trgu bana Jelačića (vlasništvo Ive Majoli, procijenjen na 5,4 milijuna kuna) i u Klovićevoj ulici (vlasništvo Ivine majke Dragice, vrijedan oko dva milijuna kuna)

– Nadamo se da će se dražba obustaviti ili barem odgoditi jer nije u interesu ni jedne ni druge strane da se ti stanovi prodaju ispod njihovih realnih vrijednosti te očekujem pozitivan ishod. To što je Općinski građanski sud u Zagrebu naložio javnu dražbu ne znači da se ta dražba mora i održati', ustvrdio je nedavno Olujić za Večernji list.
Isti dnevnik neslužbeno je doznao da obitelj Majoli izlaz iz višemilijunskog minusa traži u nalaženju strateškog partnera za upravljanje Centrom u Jurjevskoj, odnosno u prodaji trećine posjeda.

Prije nego što 2006. postala vlasnica Centra, za pravo korištenja tog objekta 2004. godine Iva Majoli platila je, prema navodima medija, 400.000 eura Vinku Hotku, Tuđmanovu prijatelju koji se 2010. utopio na Vranskom jezeru na otoku Cresu.
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.