fbpx
Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘ZAJEDNO S VAMA’ Pavičić Vukičević najavila da će raditi na malo drugačiji način. Tvrdi: ‘Zagreb je u godini nakon potresa učinio što je mogao’

Autor: M.P.

Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba u Muzeju suvremene umjetnosti predstavila je svoj izborni program za nadolazeće lokalne izbore.

Njezin slogan je ‘Zajedno s vama’ čime je željela građanima poručiti da će s njima surađivati u vođenju grada.

Dodaje, u budućnosti će raditi na malo drugačiji način, otvorenije, a građanima će biti dostupne i digitalne platforme kako bi rekli koji su im prioriteti.


‘Zagreb je u godini nakon potresa učinio što je mogao’

Njezin se program temelji na pet tema: obnova i izgradnja Zagreba 21. stoljeća, visoka razina socijalnih prava, direktno sudjelovanje Zagrepčana u odlučivanju, rješavanje problema otpada i rješavanje prometnih gužvi.

“Često se čuje da se ne radi ništa no tome nije tako, Zagreb je svoj dio obnove napravio ili je ona u visokoj fazi završetka, na području Zagreba je 1158 objekata društvene namjene i svi su u funkciji ili se obnavljaju “, istaknula je i poručila da isto očekuje i od države te dodala da je Zagreb u godini nakon potresa učinio što je mogao, no nisu zadovoljni jer se uz pomoć ministarstva i Fonda za obnovu nije obnovio niti jedan kvadratni metar stambenog fonda.

Nastavlja socijalne mjere i najavljuje nove projekte

Pavičić Vukičević najavljuje nastavak subvencioniranja vrtića, plaćanja besplatnih udžbenika, stipendija i nastavka mjere roditelj odgajatelj.

Dodaje, gradit će se novi domovi za umirovljenike i subvencionirati smještaj u privatnim domovima. Od ostalih projekata izdvaja Jadranski most, produljenje Vrapčanske ceste i Branimirove ulice te izgradnju biciklističkih staza. Odbacila je kritike da ima previše zaposlenih u gradskoj upravi. Naglasila je da su gradske financije stabilne što je potvrdila kreditna agencija koja je potvrdila kreditni rejting grada.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.