fbpx

Agencija za tržišno natjecanje: Pavić i Pukanić stvarali kartel

Autor: dnevno.hr

Dogovori Pavića i Pukanića oko zajedničkih cijena za tjedna izdanja njihovih izdavačkih kuća teška su povreda zakona.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenut će istragu nad nakladničkim kućama EPH i NCL Media grupom, radi sumnje u stvaranje kartela, odnosno dogovaranja cijena. Sumnja se javila nakon objave transkripata sms komunikacije između Ninoslava Pavića i pokojnog Ive Pukanića.

– Agencija će temeljem i ovih indicija sadržanih u razmjeni poruka vodećih nakladnika, procijeniti ima li osnove za pokretanje postupaka i kada se radi o tjednicima -, kazala je Olgica Spevec, predsjednica Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Dogovori Pavića i Pukanića oko cijena koje će staviti na svoja tjedna izdanja, njihovih realnih cijena i potrebi da svi krenu s istim cijenama, Spevec je za Novi list okarakterizirala kao teške povrede Zakona odnosno ograničenja tržišnog natjecanja za koja su propisane visoke novčane kazne i do 10 posto ukupnog prihoda ostvarenog u godini koja je prethodila godini u kojoj je počinjen prekršaj.


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.