Ilustracija / Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

AFERA KOJA TRESE ZAGREB, Građevinar sve priznao USKOKU: ‘Šefu GSKG-a morao sam davati 10 posto!’

Autor: L.B.

Zbog afere namještanja radova na zgradama u Zagrebu, uhićeni vlasnik tvrtke Kum-Grading, Mario Jurinić, priznao je istražiteljima da je dao mito osumnjičenom šefu u gradskoj tvrtki GSKG Nevenu Blaževiću. USKOK sumnja da je Blažević mito uzimao od početka prošle godine, piše Telegram.

Kako tvrde istražitelji, osim od Jurinića, mito je Blažević dobio i od Davora Režeka, vlasnika Skela gradnje te Slaviše Veljkovića, vlasnika građevinske tvrtke Exact.

Naime, radilo se o postotku od radova koje im je Blažević navodno osigurao.

Hitni radovi na sanaciji

Nakon uhićenja u četvrtak ujutro Jurinić, čija tvrtka godinama surađuje s GSKG-om, potvrdio je na ispitivanju u sjedištu USKOK-a da ga je Neven Blažević tražio 10 posto od svakog posla koji mu ugovori. Radilo se mahom o hitnim sanacijama na vodovodnim i kanalizacijskim sustavima na zgradama kojima upravlja GSKG.

Ukupno je, od počeka 2020., Blažević Jurinićevoj firmi osigurao nešto više od 800 tisuća kuna vrijednih radova, proizlazi iz dokumentacije pronađene na kraju ove antikorupcijske akcije.

I radovi u stanu kao mito

Osim što je Blažević, prema tvrdnjama USKOK-a, sredio da upravo Kum-Grading dobije seriju hitnih poslova, šef iz GSKG-a osumnjičen je i da se posebno založio da sve Jurinićeve fakture budu bez ikakve odgode i plaćene.

Uz postotak od 10 posto, kako je priznao Jurinić, Blaževiću je kao mito obavio i radove u stanu na Srebrnjaku. O sanaciji tog stana nakon zagrebačkog potresa, što je kao mito navodno dobio Blažević, Telegram je jučer prvi javio. Riječ je o stanu koje je u suvlasništvu Blaževića i njegove supruge Renate, koja je direktorica pravnih poslova u GSKG-u.




Istražitelji imaju informacije da Blažević, iako je službeno prijavljen na Srebrnjaku, zapravo tamo ne živi, već da stanuju na drugoj adresi na području Maksimira.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.