‘ACA’ RAZOČARAN: Juratović se predomislio više puta nego Stanković!

Autor: Nikica Gović

"Kad sam nedavno razgovarao s članovima Udruge hrvatskih studenata iz Muchena, imali smo poduži razgovor i pokazao se da zbilja postoje razlozi zašto bi dijaspora trebala imati pravo odlučivanja u Hrvatskoj", izjavio je Juratović. Zar je razgovor sa studentima bio dovoljan da Juratović doživi potpunu katarzu ili je u pitanju nešto drugo? U trenutku kad je Juratović htio otkriti što je bilo presudno za ovu promjenu mišljenja, 'Aca' mu je upao u riječ.

“Isus Krist i marksist”, riječi su kojima je opisana ideologija Josipa Juratovića, njemačkog parlamentarca koji je gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u 2”. Međutim, uvod u emisiju više je podsjećao na kakvo čitanje životopisa u kojim ‘Aca’ pokušava podići svog gosta u nebeske visine. Od njegovih početaka u autoindustriji pa sve do 3. saziva Njemačkog parlamenta, Juratović se pokušao predstaviti kao jednostavan čovjek koji samo želi dobro društvu u kojem živi. No, taj isti marksist u emisiji je sam priznao da je “radio kao automehaničar zbog velike plaće”.

Zanimljivo kako marksistički ideali idu u zaborav kad vam netko ponudi plaću od oko 1800 njemačkih maraka, koliko je Juratović priznao da je iznosila njegova prva plaća u Audiju. No, čini se da Stankovića nije smetala lagana kontradikcija u Juratovićevim izjavama, kad je i sam voditelj poznat po mijenjaju ploče sa svakom promjenom vlasti. Zlobnici bi rekli, takva je sudbina onih koji rade na HRT-u, ali koje je Juratovićevo opravdanje? Ovaj nekadašnji “gastarbajter” je po Hrvatskoj bio poznat po tome da se zalagao kako bi se dijaspori trebalo oduzeti pravo glasa. Međutim, i po tom se pitanju Juratović predomislio.

Predomislili ga studenti?

“Kad sam nedavno razgovarao s članovima Udruge hrvatskih studenata iz Muenchena, imali smo poduži razgovor i pokazao se da zbilja postoje razlozi zašto bi dijaspora trebala imati pravo odlučivanja u Hrvatskoj”, izjavio je Juratović. Zar je razgovor sa studentima bio dovoljan da Juratović doživi potpunu katarzu ili je u pitanju nešto drugo? U trenutku kad je Juratović htio otkriti što je bilo presudno za ovu promjenu mišljenja, ‘Aca’ mu je upao u riječ.

Međutim, čini se da Juratović ima novi stav i o manjinama u Hrvatskoj te sad već koketira i s idejom da se zalaže za ukidanje manjinskih predstavnika u Hrvatskom saboru. “Nisam siguran da je pozitivna diskriminacija potrebna. Tri ili četiri ministra u Vladi su srbijanskog podrijetla pa ne znam koliko je onda potrebno smatrati manjine u Hrvatskoj zapostavljenima”, provukao je Juratović, a Stanković je brzo promijenio temu. Kao da se Juratović pripremao da udovolji svim opcijama u Hrvatskoj. Komunizam, fašizam, ustaštvo… Za njega je sve zločin, a Hrvati mogu sreću naći samo ako dođu raditi u Njemačku tako da kad se vrate u domovinu mogu pričati potpuno suprotno od onoga što su pričali prije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.