fbpx
DSS/Facebook

A VUKOVAR? Dan prije kolone sjećanja, dožupan Bjelajac otišao u RS kod Dodika

Autor: Snježana Vučković

Dušan Bjelajac, dožupan sisačko-moslavački koji je od dijela javnosti osporavan zbog činjenice da je u vrijeme Domovinskog rata bio pukovnik JNA, svojim je dolaskom na ovu funkciju naslijedio još spornijeg Boru Rkmana.

Dožupan Bjelajac ne krije svoju ratnu prošlost i kaže da se nema čega sramiti:

„Točno je da sam ja umirovljeni pukovnik Saniteta Vojske Jugoslavije, ali je točno da za vrijeme dok je trajao rat u Hrvatskoj i BiH ja nisam bio tamo niti sam sudjelovao u ratnim operacijama na tim područjima, nego sam cijelo to vrijeme radio kao pulmolog-onkolog na VMA u Beogradu. Dakle, sve se to može provjeriti i ničega se ja nemam sramiti… Ni svoje nacionalnosti ni svoga dosadašnjeg rada”, izjavio je dožupan za medije.


Iako je kolona sjećanja u Vukovaru bila sjajna prilika da se pokaže istinska supatnja i razumijevanje za sve žrtve Vukovara, Dušan Bjelajac je samo dan prije završio u Republici Srpskoj.

Delegacija Demokratskog saveza Srba (Dušan Bjelajac, Jovica Radmanović i Siniša Ljubojević) posjetila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a o razlozima ovog susreta, stranka je objavila na svojoj stranici:

“Delegacija je upoznala predsjednika sa problematikom Srba koji žive u Hrvatskoj.

Razgovaralo se i o mogućnostima međusobne suradnje i boljem povezivanju Srba iz Hrvatske i Srba iz Republike Srpske.

Zaključeno je da postoji velik potencijal za buduću suradnju u sferi kulturnog, ekonomskog i političkog djelovanja, a sve u svrhu očuvanja nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta srpskog nacionalnog bića.”
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.