fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

A što je to saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić pridonio Hrvatskoj za svoju visoku plaću?

Autor: Ivan Kolar

“U pravu ste kada kažete da je Hrvatska visokocentralizirana, ali ne znam zašto napadate Istru. To je jedna od županija koja s pravom traži veću autonomiju, u proračun uplaćuje 800 milijuna kuna više nego što iz njega dobija”.

Gle, tko to govori? Nenad Stazić. On govori kako netko uplaćuje u proračun, više nego što dobija. On to govori. Nenad Stazić! Koji je od poreznih obveznika Hrvatske uzeo silan novac, počevši od 2000.g, kada je dobio mandat saborskog zastupnika na listi SDP-a. Pa nije teško izračunati: ako je plaća saborskog zastupnika između 13.i 15.000 kuna (nekima i viša), puta svi mandati u kojima je Stazić u Saboru, penje se taj iznos na više od milijun kuna, onako na prvu računicu.

Što je dao Hrvatskoj Nenad Stazić? Ajde, što je to dao Hrvatskoj? A od Hrvatske, odnosno, poreznih obveznika uzeo toliko? Što je dao? Što konkretno? Evo, neka Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a, u pet točaka nabroji što je dao zauzvrat Hrvatskoj i njenim građanima, od kojih je uzeo gore navedenu cifru. A vjerojatno ipak nešto i više od ove navedene cifre je Nenad Stazić uzeo od hrvatskih poreznih obveznika.


Za što? Za neke svoje umotvorine, možebitno? Bit će da se podrazumijeva kako hrvatski obveznici plaćaju Nenada Stazića koji koristi zastupnički dom u Saboru, kao vlastiti histrionski poligon na kojemu povremeno, ili češće od povremenog drži sebi u čast samodopadne svečarske govore. A sve navedeno i sebi u čast, naplatio je od hrvatskih poreznih obveznika najmanje milijun kuna.

Dakle, tek tako za onako, sebi u čast drži samodopadne govore koji neodoljivo podsjećaju na Neronovu pseudopoeziju. I sve je to naplatio i naplaćuje i dalje hrvatskim građanima. Evo, pa neka vrati taj novac Nenad Neron Stazić hrvatskim poreznim obveznicima, od kojih je novac  uzeo pa neka se potom prijavi za glasnogovornika, ili agitpropa Istre, ako ga netko u Istri bude htio. Ali, najprije neka vrati novac hrvatskim građanima. Bezuvjetno. I nakon toga može u partizane put Istre. Preko šuma u Gorskom Kotaru.  Ako ga neki šumar iz Gorskog Kotara ne bude zaustavio. I istjerao iz šume. Jer, čini se kako je i šumarima već preko glave partizana koji su se godinama, u ilegali, skrivali  po šumama i gorama.

Autor:Ivan Kolar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.