Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

A REKLI SU DA NIJE ZBOG IZBORA: Poruka članovima HDZ-a otkriva čemu služi covid-dodatak umirovljenicima?

Autor: A.J.

Iako je premijer Andrej Plenković govori kako covid-dodatak umirovljenicima ne služi za kupovinu glasova danas su ga demantirali iz njegove vlastite stranke.

Naime, kako piše Jutarnji list, HDZ uvelike šalje naputke članstvu kako u nastavku kampanje upravo moraju što više koristiti informacije o covid-dodatku za umirovljenike.

Proizlazi to iz obavijesti koju je Zvonimir Milas, voditelj Izbornog stožera HDZ-a grada Zagreba, uputio predsjednicima temeljnih ogranaka stranke.

Traže takvu komunikaciju

“U prilogu vam šaljem informaciju o Vladinom covid-dodatku za umirovljenike – za najranjiviji sloj našega stanovništva, te vas molim da tu informaciju komunicirate sa svima onima u vašem okruženju na koga se ona odnosi”, poručio je Milas, među ostalim, u naputku HDZ-ovcima, u kojem ih se poziva da se što više uključe u kampanju.

U naputku ističu kako ulaze u prvi vikend kada predizborna kampanja prikupljanjem potpisa potpore gradonačelničkom kandidatu Davoru Filipoviću poprima obilježja kontaktne kampanje. Obzirom na pandemiju koronavirusa od članova traže da se uključe u kampanju, pa bilo i putem telefona.

Prikupljanje donacija

Drugi naputak izbornog stožera HDZ-a odnosi se na donacije za lokalne izbore. Tako se svi kandidati za vijećnike, koji se nalaze na prolaznim mjestima za Vijeća mjesnih odbora pozivaju da stranci uplate 1000 kuna u obliku donacije.

S obzirom na to da u Zagrebu ima 218 mjesnih odbora, a HDZ-ovci gotovo u svima prolaze, radi se o najmanje 218 tisuća prikupljenih kuna. HDZ-ovce se poziva i da u svojim mjesnim odborima zamole potencijalne donatore za uplatu, a članovima je detaljno objašnjen i način uplate donacija, doznaje Jutarnji.




Navodno se neće prihvaćati donacije koje stižu od onih donatora koji su primali bilo kakvu pomoć zbog pandemije.

Također, na službenom Facebook profilu Andreja Plenkovića u srijedu se pojavio oglas o covid-dodatku umirovljenicima, koji je platio HDZ.




Autor:A.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.