850 aktivista ometalo izglasavanje Urbanističkoga plana, pozvana interventna policija

Autor: M. M.

Okupljeni aktivisti građanske inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije pojačani građanima Dubrovnika blokirali su sve ulaze u Gradsku vijećnicu te su bukom ispred vijećnice otežavali rad vijećnika.

"Srđ je naš, što golf ima s tim, prodane duše", samo su neke od poruka koje je izvikivalo stotinjak prosvjednika protiv golfa na Srđu danas prije početka sjednice Gradskog vijeća na kojoj je prva točka dnevnoga reda donošenje Urbanističkoga plana uređenja „Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug“.

Sa skoro sat i pol zakašnjenja i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja vijećnika da se probiju kroz barikade prosvjednika, počela je sjednica prozivkom prisutnih zastupnika.
Okupljeni aktivisti građanske inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije pojačani građanima Dubrovnika blokirali su sve ulaze u Gradsku vijećnicu te su bukom ispred Vijećnice otežavali rad vijećnika. Zbog prosvjeda 100-njak aktivista, koji su zbog protivljenja projektu na Srđu blokirali Gradsku vijećnicu, a početak sjednice dubrovačkoga Gradskoga vijeća kasnio je dva sata.

Kako se neslužbeno doznaje, dolazak specijalne postrojbe policije omogućio je vijećnicima ulazak u Vijećnicu.
U Vijećnicu su najprije ušli vijećnici Hrvatskih laburista popraćeni brojnim ovacijama te članovi Nezavisne liste "Srđ je grad". Nema vijećnika s lista HDZ-a i Dubrovačkog demokratskog sabora kojima je zapriječen ulaz.

U Vijećnicu nije uspio ući ni jedan od najpoznatijih dubrovačkih ugostitelja, Ivo Rudenjak, kao ni savjetnik gradonačelnika Rikard Rossetti.
Čak 850 građana željelo je sudjelovati na sjednici, no zbog manjka prostora u Vijećnici, predsjednik Vijeća Niko Bulić nije mogao to dozvoliti pa je ulazak dozvoljen za po dva predstavnika građanskih udruga, dok je ostalima osiguran izravan prijenos sjednice u gradskom kinu Sloboda.

Što mogu učiniti aktivisti građanske inicijative kada je jasno da će se Urbanistički plan donijeti jer većinu u Vijeću čini velika koalicija HNS-SDP-HDZ-HSP AS-HSS-HSU-DDS, a u oporbi su samo laburisti, HSLS, predstavnici inicijative "Srđ je naš" te nezavisni zastupnici.

Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.