Goran Stanzl/PIXSELL

15 NAJŽEŠĆIH KRITIKA IKEA-e: Jeftine fore, neprofesionalnost, roba ‘žnj’ kvalitete, trudnice nemaju prednost…

Autor: M. Marić

"Kod nas ormar košta 8070 kn, a u Italiji je 890 eura, razlika je 1400 kuna", tvrdi kupac.

Dolaskom poznatog švedskog giganta u Hrvatsku, zemljom je zavladala masovna histerija, a svi šopingoholičari na dan otvorenja pohrlili su u Rugvicu i stvorili redove na ulasku u robnu kuću Ikea.

Ikeu se hvalilo na velika usta, a naivni Hrvati zadovoljno su se smiješili i u Ikei vidjeli priliku za kupovinu novog, modernog namještaja za niske cijene.  Da Ikea nije ni tako povoljna, a još manje kvalitetna, pokazalo se veoma brzo. Čini se da su poznati Skandinavci dolaskom u Hrvatsku vrlo brzo preuzeli “balkanski način” trgovanja te, kao i ostali trgovački centri, kao jedini cilj postavili si što bržu i lakšu zaradu, ne obazirući se na potrebe kupca.

Kupac je uvijek u pravu, ili bi trebao biti, no čini se da u Ikei nije tako. Loša usluga, neprofesionalnost, loša kvaliteta robe samo su neke od pritužbi koje, niti godinu dana od otvorenja ove robne kuće, smeta hrvatske kupce.

1. Neorganizacija, neprofesionalnost i kontinuirani nedostatak osoblja na odjelu posuđa i pribora za jelo, da ne spominjem pomiješane barcodove…. Užas i katastrofa!!! Podijelite par otkaza i podebljajte smjene vikendom!!!

2. Jučer sam zvao vaš broj i uljudna tajnica mi je rekla da ako kupim robu (2 suncobana), bit će mi prevezeni  700-tinjak km daleko za 2.800,00 hrk ako mi se ne žuri, tj. za 25 dana a ako mi se žuri, tj. za 7 dana da će me to koštati 4.200,00 kuna. Za nevjerovati!

3. Roba vam je žnj kvalitete, a i cijene nisu bas jako povoljne!

4. Došli smo na blagajnu s proizvodom da bi nam rekli da bijela boja ipak nije na akciji. Takve “niske udarce” , da ne kažem jeftine fore barem od Vas nisam očekivao!

5. Danas oko 15 sati sam došla u Ikeu s namjerom da kupim dvije žute reidar stolice. na internetu sam prije toga provjerila njihovu dostupnost, pisalo je da ima još pet komada. međutim, na stolicama je bila žuta oznaka ”stiže uskoro” pa sam pitala vašu djelatnicu u čemu je problem. pogledala je u kompjuter na kojem se također prikazivalo slobodnih pet komada. uputila me na odnose s kupcima. došla sam i tamo, postavila isto pitanje, žena veli da nema nijedne dostupne stolice i da ona tu ne može ništa. dođem doma, ponovo otvorim vašu stranicu i sad odjednom ne da ima pet komada nego ih ima devet. izgubila sam cijelo popodne, nisam kupila ništa, vi me uvjeravate da stolica nema, a na vašem webu ne samo da su dostupne nego im se broj i povećao. Jel vi namjerno kupce pravite ludima ili kako?

6.Nakon 15 dana uporabe;

Facebook / Ikea
Facebook / Ikea

7. Cijene uopće nisu povoljne za naše tržište i našu kupovnu moć!

8. Ne znam za uslugu, ali cijena dostave mi je apsolutno neprihvatljiva budući da živim u Istri i udaljena sam 250 km, a cijena dostave vam je 6 kn/km ili sporija varijanta od 25 DANA 3kn/km – i dalje neprihvatljivo.

9. Bili u Ikei danas i odlučili djecu stavit u igraonicu. Na ulazu su dvije tete koje nisu malog htjele primiti zbog nedovoljne visine. Kako se može određivati je li netko sposoban za IGRAONICU ako nije dovoljno visok? Ako to nije diskriminacija, onda ja ne znam što jest!

10. Blagdanski asortiman u Ikei je u najmanju ruku jadan. Deset dana prije Božića nema skoro pa ništa ukrasa i dekoracija (poznata balkanska organizacija poslovanja – nisam znala da moram kupovati božićne ukrase u rujnu?!), a i ono što ima je bezobrazno skupo.

11. Nisam bila u Ikei, ali koliko čujem, tamo se više ide jesti nego kupovati namještaj.

12. Ne znam zašto je psima dopušten ulazak u  robnu kuću punu namještaja, tepiha, da ostavljaju dlake i sline. Stvarno čudno!

13. Zašto je ovolika razlika cijene u Italiji i u Hrvatskoj… Kod nas ormar košta 8070 kn, a u Italiji je 890 eura, razlika je 1400 kuna!

14. Totalno je nepraktično što više ne postoji mogućnost ulaska s autoputa! Ako ste fulali ulaz u industrijsku zonu, zaboravite shopping

15. Trudnica u visokoj trudnoći i majka s dojenčetom nema prednost! Sramota!!!

Autor:M. Marić

VEZANE VIJESTI

loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.