Robert Anic/PIXSELL

‘100% za Hrvatsku’ demantira tužiteljstvo BiH: ‘RH se optužuje za zločinački poduhvat i agresiju i iskrivljuju e činjenice’

Autor: M.M.

"U interesu zaštite digniteta Domovinskoga rata te zaštite branitelja protiv kojih su podignute optužnice očekujemo aktivno političko djelovanje naših političkih predstavnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.", bnavode u priopćenju.

Udruga 100%  za Hrvatsku u utorak se službenim priopćenjem oglasilo o novim optužnicama tužiteljstva BiH s političkom konotacijom protiv generala HV-a i HVO-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U zadnje vrijeme tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiže optužnice s političkom konotacijom protiv generala HV-a i HVO-a te protiv časnika nižih razina. Sadržaj optužnica izravno optužuje Republiku Hrvatsku za udruženi zločinački poduhvat i agresiju na BiH. Takvim optužnicama iskrivljuju se povijesne činjenice te se Domovinski rat stavlja u neprihvatljivi kontekst.

U interesu zaštite digniteta Domovinskoga rata te zaštite branitelja protiv kojih su podignute optužnice očekujemo aktivno političko djelovanje naših političkih predstavnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dosadašnji pasivni odnos naših političkih predstavnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine prema ovim problemima dodatno je olakšao daljnji progon branitelja i rušenje digniteta Domovinskog rata. Pasivan pristup nije u interesu zaštite nacionalnih hrvatskog naroda u BiH.

Stoga ovim putem mi hrvatski branitelji iznosimo svoje razočarenje pasivnošću političara te očekujemo brzo i aktivno uključivanje u rješavanje problema podignutih optužnica i zaštitu digniteta Domovinskog rata.”

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.