fbpx
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘HRVATSKA NE MOŽE BITI NEUTRALNA!’ HDZ-ovi branitelji zgroženi Milanovićem: Zamislite da je dolazak Nicoliera u Vukovar značio da se Francuska uvlači u rat

Autor: Dnevno.hr

I zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ zgrožena je izjavama predsjednika RH Zorana Milanovića o tome kako ne treba dopustiti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

U priopćenju koje su uputili negoduju zbog, kako navode, njegovih ‘protuukrajinskim i protucivilizacijskim stavovima te njegovom upornom zaštitom interesa autokratskog ruskog režima’.

Napominju, ako itko razumije što danas Ukrajina proživljava suočena s brutalnom vojnom invazijom, ako itko suosjeća sa žrtvom ukrajinskog naroda u borbi za slobodu, onda smo to mi Hrvati i hrvatski branitelji koji smo ne tako davno, poput Ukrajinaca danas, branili svoje obitelji, svoje domove, svoj narod i Domovinu od jedne druge svirepe agresije – one velikosrpske.


“Očito neki zaboravljaju da je i Hrvatska bila žrtva agresije, a da je upravo Ukrajina bila prva članica UN-a koja je, u najtežim trenucima za nas, priznala Hrvatsku. Zaboravljaju i da su u napadnutu Hrvatsku, počevši od 1991. godine, iz niza demokratskih i slobodarskih zemalja dolazili vojni stručnjaci koji su pomagali hrvatskim braniteljima i obučavali ih. Zaboravljaju i na sve strane dragovoljce koji su se izravno uključivali u hrvatske postrojbe.

Zamislite da je predsjednik neke države koju smatramo prijateljskom nama Hrvatima ’90-ih poručivao da je „jugo-srpska vojska nepobjediva“, da se „srpska čizma nikada neće maknuti iz Knina i Petrinje“, da Hrvatska mora kapitulirati, da dolazak heroja Jean- Michela Nicoliera u Vukovar znači da se „Francuska uvlači u rat sa Srbijom“… A sve to Milanović poručuje ukrajinskom narodu!

Hrvatska nije i ne može biti neutralna u ratu Rusije protiv Ukrajine, i ne samo zato što smo članica NATO-a i Europske unije, nego i iz ljudskih i moralnih razloga. Iz poštovanja prema patnjama kroz koje smo i sami prošli. Hrvatska treba i dalje, kao od prvoga dana ruske agresije, pomagati Ukrajinu. Nemamo se čega ni koga bojati, niti kalkulirati – kao što se nismo niti bojali niti kalkulirali u Domovinskom ratu”, pišu.

Zaključuju, Hrvatska ima znanja, veliko iskustvo, dobre vojne instruktore svih razina i sve što je potrebno za obuku ukrajinskih snaga.

“A za sigurnost hrvatskih vojnika najbolje je da se ta obuka izvodi upravo u Republici Hrvatskoj”, navode branitelji HDZ-a ‘Gojko Šušak’.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.