Foto: Zagreb.info

Hrvatica došla na grob suprugu i sada je u nevjerici: ‘Pa zar ni gram poštovanja nemaju’

Autor: I.G.

Dok se blagdan Svih svetih približava, Zagrepčani su sve više počeli razgovarati o stanju gradskih groblja, čije je održavanje bila tema razgovora još tijekom ljeta ove godine. Kao što se ranije izvještavalo, brojni su nadgrobni spomenici bili prljavi i zarasli u gustu travu jer se nisu redovito čistili. Situacija nije bila dobra čak ni prošlog tjedna kada je naša sugovornica naišla, kako nam je rekla, na pseći urin na grobu svojeg supruga.

Foto: Zagreb.info

“Zamislite kakva osoba morate biti da to dozvolite svom ljubimcu da popiša nečiji spomenik. Ja zaista nemam ništa protiv pasa i sama sam vlasnica jednog, ali nikada mi ne bi palo na pamet da pesa vodim na groblje. Pa zar ni gram poštovanja prema mrtvima nemaju više”, očajno je ustvrdila.


Nema više mame i tate? Zagrebačka vlast šokirala: ‘To je sekta, neće stati’

Podsjetimo i kako Gradska groblja zabranjuju ulazak na groblje s kućnim ljubimcima.

Šetnja Mirogojem

Redakcija portala ZagrebInfo prošetala je Mirogojem u ponedjeljak, želeći vidjeti stanje i (ne)urednost gradskih groblja dva dana prije prvog studenog kada se na njega, kao i svake godine, očekuje ogroman priljev Zagrepčana i Zagrepčanki.

Naišlii su na više radnika koji su čistili groblje i po svemu sudeći, dobro su upoznati s kritikama koje su Zagrepčani uputili tijekom godine.

“Jedan traktor, dva kombija, dva elektro romobila”, pobrojala nam je jedna radnica, pod uvjetom anonimnosti, što su u ponedjeljak ujutro sve koristili od vozila kako bi čistili groblja.

Foto: Zagreb.info

Micali su staro cvijeće, izgorjele lampione, i drugi otpad koji je možda donio vjetar. Radnica je istaknula da su sve počistili, ali i da ne mogu oni biti isključivo krivi za neodržavano groblje.
“Nekima od posjetitelja se ne da prošetati do kontejnera kako bi bacili otpatke stoga povremeno ima smeća”, napomenula je sugovornica.

‘Bila je pozvana i policija’

Razgledom groblja vidjeli su kako je većina grobova doista lijepo uređena i čista. Međutim bilo je i onih koja su obrasla gustim lišćem, a nažalost se radi o grobovima koja, po svemu sudeći, dugo nisu bila posjećena.

Ono što će brojnima pružiti mir i spokoj je i povratak velikog centralnog križa koji je obnovljen prije Svih svetih, nakon nezgode krajem kolovoza ove godine.

Karamarku dozlogrdio prizor koji gleda svakog dana: ‘Ne bih htio biti otrcan, ali…’
“Središnji križ na Mirogoju popravljen je i ponovno vraćen na svoje mjesto. Križ je bio srušen 29. kolovoza, slučajnom nepažnjom jednog radnika tijekom izvođenja radova na groblju. No bila je pozvana i policija, koja je tada napravila očevid”, poručili su 13. listopada iz Holdinga.

Foto: Zagreb.info

Više je lampiona već u ponedjeljak bilo zapaljeno oko središnjeg križa, od čega su neki, doduše, kako je vidljivo na fotografiji, bili i srušeni.

No, radnici koje su susreli i koji čiste groblje, upravo takve stvari uklanjaju.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.