fbpx
Foto Screenshot HTV

‘HRVATI SU TOLJAGAMA SRPSKIM ŽENAMA I DJECI RAZBIJALI GLAVE!’ Sulude prozivke odzvanjaju: ‘To im je bio omiljeni način egzekucije, o tome nitko ne govori’

Autor: N.K

U medijskom prostoru ponovno je aktualiziran stari razgovor s izraelskim političarem i obavještajcem Yaakovom Kedmijem, izrazito sklonom režimu u Kremlju. On je nakon presude Ratku Mladiću gostovao na poznatoj ruskoj režimskoj televiziji u emisiji “Večer s Vladimirom Solovjevom”, gdje je iznio niz suludih tvrdnji o sukobima između Srbije i Hrvatske.

Iznio je tada niz radikalnih tvrdnji o tome kako su Hrvati i muslimani zvjerski ubijali Srbe te da je pravi razlog razbijanja Jugoslavije bio učiniti štetu Rusiji.

Voli Staljina, jedva ga pustili u Izrael

Yaakov je rođen u SSSR-u kao Yakov Iosifovich Kazakov, ali kasnije je promijenio ime u hebrejsko nakon što se odrekao sovjetskog državljanstva zbog toga što je SSSR prekinuo veze s Izraelom zbog rata na Bliskom istoku. Vratio se u Izrael i od tamo radio na povlačenju Židova iz Rusije. Jedva su mu odobrili povratak u Izrael.


Otvoreno je hvalio zločinca Staljina kao posljednjeg velikog državnika koji se pobrinuo za svoju zemlju dok je pak žestoko kritizirao Rusku vlast 90-ih. Kada je na vlast stupio Putinov režim, za Yaakova se sve opet promijenilo te ponovno uspostavlja veze sa zemljom u kojoj se rodio.

“Kosovski teroristi”

Nekad sovjetski, a danas ruski i izraelski čovjek, uvjeren je kako je raspad Jugoslavije bio zavjera protiv Rusije.

“Još u vreme Churcilla bilo je odlučeno da Balkan mora biti izvan ruskog utjecaja. To je bio osnovni cilj. Razbijanje Jugoslavije i njena podjela planirani su odavno. Mojoj službi su bili povjereni odnosi sa Slovencima”, rekao je:

“Bio sam u Sloveniji. Bio sam sa Slovencima koji su bili u vrhu državne sigurnosti Jugoslavije. I oni su mi pričali što se događa na Kosovu. Slovenija je tada već bila nezavisna, ali su mi ispričali kako su se kosovski teroristi-muslimani još 70-ih godina bavili terorom i tko ih je u tome podržavao”, rekao je Kedmi.

“Hrvati su toljagama srpskoj ženi i djeci razbijali glave”

Kazao je kako je Balkan izrazito kompliciran i da je u Jugoslaviji zapravo došlo do građanskog rata.

“Tamo je bio građanski rat, a Srbi su odlično znali što su njima u Drugom svjetskom ratu učinili Hrvati koji su u tom ratu iz čista mira pobili milijun Srba i Židova. Milijun! Hrvati su ubijali Srbe zato što su Srbi, zajedno sa Židovima i Romima. Ostavite se ukazivanja na ustaše. To su radili Hrvati! Toljagama su Srbima – i ženama i djeci – razbijali glave i bacali ih u vodu. To je bio njihov omiljeni način egzekucije, a nitko o tome ne govori. Hrvati su ratovali na strani Hitlera, a 90 posto Hitlerovog muslimanskog bataljona bili su Bosanci. Muslimani iz Bosne, a zajedno su sa nacistima ratovali”, rekao je.
“Da je bilo današnje Rusije, ne bi bilo rata”

“Sve što je učinjeno s Jugoslavijom od samog početka je bilo upereno protiv Rusije. Sa namjerom da se ograniče mogućnosti Rusije u budućnosti. To u Moskvi nisu shvatili i izdali su Jugoslaviju. Podlo. Da danas postoji ona Rusija iz devedesetih – ni Rusije ne bi bilo! A da je devedesetih postojala današnja Rusija – ništa se ne bi dogodilo, tamo ni jedna dlaka ne bi pala! Ni kod Srba, ni kod Hrvata. Ni kod koga”, naglasio je Kedmi.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.