Foto: ZUMAr126, Guliver Images

HRVAT PROŽIVLJAVA NAJGORE DANE, OVO JE PAKAO! Završava istraga protiv ‘plaćenika’ zarobljenih u Azovstalu: Evo što su svi do jednog rekli Rusima!

Autor: Dnevno.hr

Ruska državna agencija TASS je objavila kako se u Donjecku završava istraga protiv trojice britanskih, jednog švedskog i jednog hrvatskog pripadnika pukovnije Azov, zarobljenih u Azovstalu u Mariupolju.

Riječ je o Vjekoslavu Prebegu, Mathiasu Gusafssonu, Johnu Hardingu, Dylanu Healyju te Andrewu Hillu koje se tereti, kako kaže agencija, “jer su bili plaćenici”.

Ruski mediji pišu kako zatvorenici odbijaju sve optužbe, a sada je na pravosudnim organima paradržavne tvorevine hoće li ih suditi ili ne.

U Donjecku su nedavno na smrt osuđena trojica stranih pripadnika pukovnije Azov, Britanci Aiden Aslin i Shaun Pinner te Marokanac Saaudun Brahim.

I dok ovih pet zatvorenika čekaju svoju sudbinu, ruska i američka strana aktivno pregovaraju o razmjeni “svojih” zatvorenika.

Rusi su Amerikancima ponudili da za njihovog državljanina, poznatog “trgovca oružjem” Viktora Buta, koji je osuđen na 25 godina, razmijene za dvoje američkih državljana iz ruskih zatvora – Paula Whelana osuđenog zbog špijunaže te košarkašicu Brittney Griner, koja je ovih dana dobila čak devet godina (deset je maksimum) jer joj je prilikom pregleda prtljage na moskovskom aerodromu Šeremetjevo pronađena smjesa od hašiša.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je rekao kako kako američki državni tajnik Antony Blinken “nije pokazao interes za kontakt s njima na marginama sastanka” te je iz toga izvukao zaključak da “Blinken nije zainteresiran za razmjenu i oslobađanje Griner i Whilana”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.