Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrga ne vjeruje u priču o jednom incidentu i jednoj bočici: ‘Još će čistačica biti kriva’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’, Andrea Ledić, rekla je da su u boci mineralne vode, koja im je dostavljena nakon trovanja u Rijeci, pronašli kemijski sastav koji upućuje na to da je riječ o sredstvu za čišćenje i odmašćivanje.

“U centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić je nalogom općinskog DORH-a u Rijeci na vještačenje dostavljena staklena čaša i bočica vode Romerquelle u kojima su bile sporne tekućine koje je oštećeni konzumirao. Provedenim vještačenjem utvrđeno je da su tekućine podudarne te da imaju ista svojstva. Radi se o jako lužnatim vodenim otopinama izrazito visoke pH vrijednosti 13,6, i to na osnovi kalijeva i natrijeva hidroksida”, rekla je.

Vještačenjem je utvrđeno da je riječ o sredstvu za pranje ili odmašćivanje. Otkrila je kako su ostale boce pića koje su došle na analizu prošle testove te je utvrđeno da je riječ o ispravnim proizvodima.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Priča puna nepoznanica: Ovo su sva otvorena pitanja

Dakle, nakon analiza čini se da nije bilo masovnog trovanja pićem koje u promet stavlja proizvođač Coca Cola.

No, priča i dalje ima puno nepoznanica, da ne kažemo rupa. Za početak, kako je korozivno sredstvo završilo u bočici s tekućinom koja je trebala biti voda Romerquelle, a nakon čega je muškarac dobio ozbiljnu kemijsku ozljedu jednjaka?

Iako se sada priča o jednom, izoliranom slučaju, što je sa Stankom Lakovićem, koji je u svibnju u jednom restoranu u Rijeci također popio mineralnu vodu iz bočice i završio sa spaljenim jednjakom. Liječnici su tada potvrdili da je popio neko korozivno sredstvo ili kiselinu. Tekućina nikada nije poslana na analizu jer iz restorana nikad nisu dali bocu iz koje je točena opasna tekućina.

Nadalje, tu je i slučaj devetogodišnjaka koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umjesto soka od jabuke dobio opasnu lužinu.
U jednog bočici otkriveno korozivno sredstvo: Puno je nepoznanica, izvidi idu dalje

Hrga: Da neće na kraju kafić optužiti čistačicu?

Sve to čudno je i bivšoj novinarki Mirjani Hrgi koja je o svemu pisala na svom Facebooku.
“Jedan incident, jedna bočica” – laknulo je Coca Coli. I najgluplji znaju da je 1 + 1 = 2. Imamo najmanje gospodina Stanka iz svibnja ove godine i čovjeka koji još leži u bolnici zbog toga što je popio ovaj tjedan. Kako onda imamo jedan incident i jednu bočicu? Da neće na kraju kafić optužiti da je njihova ‘luda’ čistačica natočila bočicu s kiselinom i stavila u frižider za daljnju prodaju? To bi bilo najlakše i najjeftinije. Teško je ostati normalan u ovoj šumi nelogičnosti”, napisala je Hrga.

Glavni ravnatelj policije: Izvidi su u tijeku

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da je, unatoč svim dojavama, glavni slučaj bio u Rijeci.

“Provode se izvidi jer su nalazi potvrdili da se radilo o nekakvom deterdžentu ili nekom drugom sredstvu. Provodi se istraživanje da bi se utvrdilo kako je moguće da osoba dobije bočicu s takvim sadržajem”, objasnio je. Otkrio je i hoće li se u istragu, budući da je sporna bočica punjena u Austriji, uključiti austrijska policija.

“Prikupljeni su obavijesti svih osoba koje su mogle dati nekakve informacije, a ako bude potrebno provest će se i međunarodna razmjena podataka. Provest ćemo sve mjere i radnje koje budu potrebne”, napomenuo je Milina u Dnevniku Nove TV.

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.