Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HORVATINČIĆA SNAŠLO ZLO! NIŠTA OD ‘LAGANINI’ ZATVORA: Ubojice, pedofili, silovatelji! Mimo želja, poslan u mjesto gdje nitko ne želi!

Autor: N.K

Tomislav Horvatinčić (73) trebao je služiti zatvorsku kaznu u Valturi kod Pule što je zatvor otvorenog tipa, međutim na razini Ministarstva smješten je u kaznionicu u Lipovici-Popovači koja je poluotvorenog tipa. Mjesto je to gdje kazne služe među ostalim, i ubojice, silovatelji te pedofili, ali i oni koji su izazvali prometne nesreće sa smrtnim ishodom, javlja Jutarnji list. 

Iako to Horvatinčiću nije po volji, odluka je pala da ga se smjesti tamo zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Naime, u toj kaznionici postoji osam soba prilagođenih osobama s invaliditetom, odnosno sa zdravstvenim teškoćama, pa je i to bio razlog kojim su se u Ministarstvu i Upravi za zatvorski sustav vodili kad je riječ o tome gdje će Horvatinčić služiti kaznu.

Ništa od Valture

U slučaju da mu bude potrebna zdravstvena skrb koju mu kaznionica ne može pružiti, Lipovica je puno bliža zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj ili nekoj vanjskoj zdravstvenoj ustanovi, čiji je izbor puno veći u Zagrebu nego u Puli, iako je Horvatinčić tvrdio da se baš u poliklinici u Puli liječio kad je njegov odvjetnik tražio Valturu.

Sinkopa

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen nakon dugogodišnje pravosudne trakavice i tri ponovljena suđenja u prosincu 2019. godine na četiri godine i deset mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kolovozu 2011. kada je gliserom udario u jedrilicu na kojoj je bio talijanski bračni par koji je na mjestu poginuo. Branio se sinkopom, odnosno da je izgubio svijest.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.