Foto: Josip Regovic/PIXSELL

HORVAT O NOVOM ZAKONU O OBNOVI: ‘Ako obnovimo sve za desetak godina, bit ću zadovoljan!’

Autor: N.K

Ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat otkrio je u srijedu u kojem će smjeru ići izmjene Zakona o obnovi. Prema njegovim riječima, stvar će se krajnje pojednostavniti te da će se eventualno imovinsko pravni sporovi i odnosi rješavati nakon obnove.

Pojednostavnit će se proces

Tako se primjerice više neće preispitivati tko je vlasnik zgrade ili kuće.

“Sve ono što bude prijepor, rješavat ćemo nakon obnove. Tada ćemo rješavati legalizaciju i imovinsko-pravne odnose”, izjavio je Horvat ustvrdivši da u procesu obnove, nakon što se izmjeni zakon, nijedan “papir” više neće biti prepreka.

Svaki oštećeni objekt koji ima crvenu ili žutu naljepnicu gledat će se kao jedinstvena konstrukcijska cjelina. Na primjeru višestambene zgrade najavio je da državi više neće biti bitno “ima li u njoj pet, sedam ili 17 stanova”, a više se neće preispitivati tko je vlasnik zgrade ili kuće.

“Bit ću zadovoljan ako obnova završi za desetak godina”

Ministar kaže kako je nezahvalno govoriti kada će točno sve biti gotovo.

“Teško mi je u ovom trenutku obećavati išta, pogotovo pet godina, svjestan činjenice s kakvim se sve problemima nosimo. Budu li Zagreb i Banovina obnovljeni za desetak godina, osobno ću biti zadovoljan”, kaže.

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.