Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

HORVAT: ‘Grad Zagreb tijekom utorka raspisat će svih sedam poziva, unutar stotinjak dana krenut će se s obnovom’

Autor: Sanja Plješa

“Svi oni koji imaju riješene vlasničke odnose i imaju građevinsku dozvolu nemaju nikakvih problema za popunjavanje zahtjeva, a tijekom ovoga tjedna počet ćemo s izdavanjem dozvola. Ne vidim razloga zašto bismo u neki neravnopravan odnos tretirali građane bilo kojeg grada ili županije”, rekao je Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na konferenciji za novinare.

Rekao je da bi volio da se u javnost izlazi s egzaktnim informacijama.

“Istog trenutka kada na javne pozive dobijemo konkretnu aplikaciju prema Fondu solidarnosti, krenut će se u obnovu, a to će biti unutar stotinjak dana, uključujući i današnji ponedjeljak. Grad Zagreb će sigurno tijekom utorka raspisati svih sedam javnih poziva”, naglasio je.

Govorio je o tome da je napravljena sva priprema kako bi se krenulo u organiziranu obnovu na području Grada Zagreba, dinamika je dobra, a nakon toga to će se odnositi i na ostale županije koje su pogođene potresom. Po tim istim pravilima, događat će se organizirana obnova na prostoru Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije. Isto tako, započet će se prikupljanje dokumentacija i za ta područja.

 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.