Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX, Ilustracija

Horor u dalmatinskom mjestu! Prizor koji ih je dočekao izazvao šok i tugu: Monstrum je opet mučio životinju

Autor: Dnevno.hr

Šokantan i stravičan prizor šokirao je mještane Dugog rata u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Naime, netko je za bove u moru vezao psa i ostavio ga ondje da se utopi.

Obavijest o okrutnom prizoru objavljena je na stranici mjesta na Facebooku.


‘Pas je pronađen u vrlo lošem stanju’

Na obali Malog Rata u Splitsko-dalmatinskoj županiji pronađen je zavezan utopljen pas. Pas je pronađen u ponedjeljak, vezan za bove u moru.

Pasmina psa nije utvrđena te je vlasnik također nepoznat, napisali su na stranici Dugog rata na Facebooku.

“Pas je pronađen u vrlo lošem stanju, napuhan te nažalost nije preživio.

Ovaj slučaj je izazvao šok i tugu u lokalnoj zajednici, a mnogi su izrazili svoju zabrinutost zbog ovakvog okrutnog postupka prema životinjama.

Ovaj slučaj podsjeća na važnost brige i odgovornosti za kućne ljubimce, a lokalni stanovnici pozivaju sve vlasnike da budu pažljivi i odgovorni prema svojim kućnim ljubimcima te sve koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da se jave lokalnoj policijskoj postaji”, dodali su.

Kazne za zlostavljanje i ubijanje

Nadležna Policijska postaja Omiš odgovorila je N1 da će obaviti postupak provjere kako bi prvenstveno utvrdili je li se, kada i gdje sve dogodilo.
Podsjećamo da je ubijanje ili mučenje životinja 2013. ušlo u Kazneni zakon pa tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Tko ovo kazneno djelo počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine. Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.