fbpx
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HOLDING O NOVOM GRADONAČELNIKU: ’Nepotrebno se unosi nemir među zaposlenike, razlog za otkazivanje ugovora nije promjena vlasti’

Autor: M.V.

Promjenom gradske uprave najčešće dolazi i do promjene u gradskim poduzećima. Jedno takvo i Zagrebački je Holding iz kojeg su sada poslali priopćenje nakon što su neki mediji iznijeli kako ih čeka smjena.

Govore kako se radni odnos u Holdingu definira ugovorom na određeno ili na neodređeno vrijeme te kako je zapošljavanje moguće jedino sklapanjem ugovora o radu. “Zakon o radu ne povezuje kao razlogom za otkazivanje ugovora o radu – promjenu vlasti”, govore dalje pa osuđuju “nepotrebno unošenje nemira različitim objavama u ovom kontekstu među zaposlenike Zagrebačkog holdinga d.o.o.”.

Govore kako je gradonačelnik predstavnik Grada Zagreba kao vlasnika društva te da on donosi politike i planove, ali da Uprava iste slijedi i realizira. “Ugovori upravljačke strukture Zagrebačkog holdinga d.o.o nisu mijenjani niti u jednom elementu te smo u više navrata iznosili detalje oko visine otpremnine  koja iznosi tri bruto plaće, a ne šest. Izražavamo žaljenje što se dezinformacijama, neznanjem i spekulacijama pokušava manipulirati javnošću te stvoriti negativna percepcija o poslovnoj politici te o Zagrebačkom holdingu d.o.o općenito”, tvrde dalje.

Govore kako osuđuju “pokušaj zloporabe i korištenja radnika bilo koje razine u političke svrhe” pa podsjećaju na kolektivni ugovor (TKU) koji je stupio na snagu 1. siječnja prošle godine. Tvrde kako unatoč virusu te potresu, “Holding nije prekršio niti jednu odredbu TKU-a i sve svoje obveze prema radnicima ispunjava u rokovima propisanim TKU-om”, zaključili su.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.