Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

HOĆE LI TO BITI KRAJ ŠTRAJKA? Sutra se sastaju Vlada i sindikati: Ministar najavio kako imaju novu ponudu za štrajkaše!

Autor: Dnevno

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izvijestio da za sutra planiraju sastanak s obrazovnim sindikatima koji su u štrajku, prenosi N1. O detaljima ponude nije htio, ali se nada da će sindikati biti zadovoljni i štrajk okončan.

“Mislim da je u redu da sačuvamo ponudu za sastanak i prezentiramo ono sve što možemo u ovom trenutku ponuditi, da li će biti kakvih odstupanja vidjet ćemo sutra”, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavljujući novi sastanak sa sindikatima obrazovanja koji su u štrajku za sutra poslijepodne.

“Mi cijelo vrijeme komuniciramo da očekujemo kraj štrajka s obzirom na obećanja koja smo ponudili kroz TKU i opcionalno povećanje koeficijienta od dva posto ako ne dođe do izmjene uredbe i naravno da se nadamo kraju štrajka”, odgovorio je na pitanje o tome nada li se da će s novom ponudom biti okončan štrajk.

“Mislim da bi bilo korektno da prvo prezentiramo sindikatima pa ćemo vidjeti kakvo će zadovoljstvo s druge strane biti”, kazao je.

“Štrajk nije ugodan ni za koga i sada dolazimo u situaciju da je izvjesno produljenje školske godine”, rekao je i dodao kako smatra da bi Vlada i sindikati trebali imati u primisli da se štrajk okonča. Ponovio je da su financijska traženja zadovoljena pa smatra da potrebe za štrajkom nema, a zabrana štrajka nije na stolu, za sada.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.