Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL

HOĆE LI STRANI GOSTI UŽIVATI U ČARIMA ADVENTA U ZAGREBU? Pitali smo turističku, odgovorili su nam koga oni očekuju!

Autor:

Brojne manifestacije ove su godine uslijed pandemije koronavirusa odgođene. No, na veselje brojnih, Advent u Zagrebu ipak nije.

Doduše, on će se ove godine održati u umanjenom izdanju, a sve će biti usklađeno s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu će se održati u nešto drugačijem ozračju, u periodu od 28. studenog, kada će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća, a manifestacija će trajati do 1. siječnja.

Iz Turističke zajednice Grada Zagreba prije nekoliko dana su priopćili o svim novitetima koje ćemo imati prilike vidjeti ove godine, a među onima koji se najviše ističu svakako je projekt Svjetlost Adventa.

“Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te smo odlučili da i ova, po svim parametrima izvanredna, godina, ipak neće biti iznimka. Tako smo pripremili projekt Svjetlost Adventa gdje smo s 10 institucija na Gornjem gradu inicirali ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu, a pozivamo stanare i sve ostale da postanu dio ove inicijative. Naime, ovim projektom želimo pokrenuti jednu toplu priču, donijeti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti naše sugrađane da se uključe i time daju svoj doprinos Adventu”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.
Osim navedenog, prigodno će se s partnerima urediti tri lokacije u Donjem gradu (Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac, Trg Republike Hrvatske), četiri u Gornjem gradu (plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad), a ukrasit će se, s Podružnicom Zrinjevac, adventski vijenac oko Manduševca i božićne borove na Trgu sv. Marka te na Trgu bana Jelačića.

Početak Adventa je ‘pred vratima’, a zbog koronavirusa, evidentno je da će izostati stranih turista. No ipak, Turističku zajednicu Grada Zagreba pitali smo imali li kakvih naznaka da nam strani turisti ipak dođu.

“Cijele godine imamo na prvom mjestu domaće goste pa, tako, očekujemo i ovog prosinca, iako sigurno neće biti gužve na koju smo navikli proteklih godina”, objasnili su nam na naš upit.
Zbog strožih mjera, brojne manifestacije ove godine bile su primorane imati takozvane COVID redare, pa nas je zanimalo hoće li i na Adventu biti redara. Iz Turističke zajednice su nam kazali da neće, a pojasnili su i zbog čega.

“COVID redara nećemo imati na lokacijama koje prigodno uređuje TZGZ jer one nisu osmišljene na način da bismo imali zadržavanje posjetitelja, već su protočne, namijenjene šetnji, fotografiranju, bez mogućnosti konzumacija hrane i pića”, kazali su pa nadodali da pozivaju sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela.

Program Adventa u Zagrebu može se pronaći na službenim mrežnim stranicama ove manifestacije.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.