fbpx
Foto: Darko Tomas / CROPIX

HOĆE LI SE SABOR RASPUSTITI IDUĆI TJEDAN? Jandroković odgovorio na pitanje o kojem se raspravlja već danima!

Autor: Dnevno

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Dnevniku Nove TV komentirao je politička previranja u ozračju korone, život u novoj normali, ali i svađe u kojima padaju neukusne izjave. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je datum parlamentarnih izbora.

“Ta odluka još uvijek nije donesena, razgovaramo. Donijet ćemo je kada procijenimo da je epidemiološka situacija takva da se mogu održati izbori”, kazao je Jandroković. Pojasnio je što znači dobra epidemiološka situacija.

“Brojke su sada dobre, sve se čini da je Hrvatska uspješna u tome i da ulazimo u dobru situaciju da imamo izbore”, kazao je, no nije želio reći raspušta li se idući tjedan Sabor. “To je moguće, ali ne mogu to točno reći jer nismo donijeli odluku. Odluku ćemo donijeti vrlo skoro”, kazao je.


Komentirao je i vodi li Milanović ljevicu na izborima.

“Izjava je bila nepotrebna i neprimjerena. Te ideološke teme u ovom trenutku, to je bio pokušaj skretanja s onoga što je važno. Danas je podjela tko omogućuje život, zdravlje i sigurnost, naspram onih koji žele kaos i neuspjeh. Hrvatska se ne dijeli ideologijom, već sposobnošću i nesposobnošću”, kazao je Jandroković komentirajući izjave u Jasenovcu i odlazak Milanovića iz Okučana.

“Oporba pokazuje da HDZ-ova Vlada uspješno upravlja ovom krizom”, kazao je Jandroković koji tvrdi da Vlada ne žuri s izborima.

“U rujnu nas čeka čitav niz odluka i bitno je da Vlada ima legitimitet, da bi se nosili s gospodarskim izazovima”.

Jandroković smatra kako oporba želi kaos. “To su ljudi koji ne znaju sadržaj politike”.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nazvao je Jandrokovića rektalnim alpinistom. Jandroković će zbog toga tužiti Bernardića.
“Najavio sam tužbu i tužba će biti podnesena. Bernardić…dugo sam već u politici i ovo izlazi izvan normalnog političkog okvira. To je bilo prostački, primitivno, uvrijedio je moju obitelj, moju ženu, djecu. To je bilo pripremljeno i on je koristio rječnik koji je za mene neprihvatljiv”, kazao je.

Komentirao je i Škorin politički potencijal. “Prvo je izborni rezultat. Sve će o tome ovisiti. Naši kriteriji bit će i sličnost u svjetonazoru”, kazao je Jandroković. Nije želio govoriti tko će biti na listi za izbore.

“Volio bih da Krstičević nosi jednu od lista na izborima. Na listama će biti naši najbolji ljudi”, kazao je, ali nije želio izravno odgovoriti na pitanje hoće li na njima biti i Vili Beroš, već je samo poručio: “Bit će najbolji ljudi. Zaključite sami”.
Komentirao je i Milanovićev postupak u Okučanima.

“To je pokušaj da se u kampanju ubace ideološke podjele, ali danas se Hrvatska dijeli na one koji stvaraju kaos i oni koji su sposobni upravljati krizom”, rekao je.

BERNARDIĆU STIŽE TUŽBA: Jandroković objasnio što se sprema šefu SDP-a zbog izjave!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.