Foto: Marko Dimic/PIXSELL

HOĆE LI POLICIJA UPASTI NA PANTOVČAK? Čačić o Milanovićevu neposluhu: ‘To bi prešlo na razinu ludila koju ne mogu zamisliti’

Autor: N.K

Vlada je donijela odluku kako će kažnjavati one koji neće poštovati mjeru koja se odnosi na covid potvrde. Među njima je trenutno i Ured predsjednika Zorana Milanović koji je rekao kako neće maltretirati ljude.

Vlada kaže da bi odgovorna osoba u njegovom ured za to mogla odgovarati. To je u RTL-u komentirao i Radimir Čačić.

Čačić je kazao da ne misli da su kazne previsoke.

“One su 30 do 50 tisuća kuna, što se mene tiče, za najodgovornije mislim da bi to trebalo biti i više”, kazao je.

“Neće biti policija s jedne i vojska s druge strane”

Čačić kaže kako su predsjednikove poruke krive, ali da si on to može dozvoliti.

Na konstataciju da predsjednik krši zakon, Čačić je kazao kako je to totalno kriva poruka, ali da si predsjednik to može dozvoliti.

Kazao je i kako ne misli da će se Ustavni sud petljati oko imuniteta predsjednika.




“Funkcija predsjednika zato i ima apsolutni imunitet dok ga Ustavni sud ne skine. Ovo sasvim nije točka na kojoj će se skidati imunitet. Postoji odgovorna osoba, direktor Pantovčaka, to je Orsat Miljenić”, kazao je.

Kazao je i kako misli da nije moguća situacija u kojoj inspektori u pratnji policije dođu na Pantovčak, a s druge strane ih čeka vojska. “To bi prešlo na razinu ludila koju ne mogu zamisliti, a tada bi bilo ozbiljnog razloga da se razmisli o daljnjim mjerama”, kazao je.

Kazao je i da u slučaju da netko odbije platiti kaznu slijedi ovrha.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.