Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Vučiću je dosta: ‘Nećemo čekati EU, Srbija neće biti parking za migrante!’

Autor: Dnevno

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić je najavio da će Srbija, bude li to potrebno, znati zaštititi svoje granice i teritorij, vodeći se interesima nacionalne sigurnosti.

Vučić je na press konferenciji rekao da sva državna tijela i službe poduzimaju mjere i prate razvoj događaja nakon što je Turska otvorila svoje granice i pustila migrante prema EU. Vučić navodi da će odluke donositi sukladno situaciji.

“Ako bude potrebe zaštititi i sačuvati granice, to ćemo uraditi na efikasan način. Ovog puta neću čekati odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše sigurnosti”, rekao je Vučić.  Poručuje i da građani ne trebaju biti zabrinuti jer Srbija ima dovoljno kapaciteta i snage da to uradi.

“Mi ćemo gledati i kako reagira EU. Uvijek smo pokazivali solidarnost prema svima koji su izbjegli iz ratnih područja i ne želimo se ni prema kome odnositi kao prema neljudima, ali ćemo znati sačuvati sigurnost građana Srbije”, zaključuje Vučić.

Naglasio je i kako Srbija neće dopustiti da bude parking za migrante te da neće dopustiti ulaz na svoj teritorij osobama za koje smatra da bi mogle ugroziti njezinu sigurnost.

Uz ostalo, Vučić je izjavio da je Srbija u vojnom smislu od danas značajno snažnija, nakon što je u međuvremenu kompletirana isporuka ruskog sustava protuzračne obrane Pancir S1 te je naglasio da je ta nabava bila potpuno transparentna.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.