fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘HOĆE LI BULJ TO ŽIVIM RUKAMA VADITI?’ Maestralno poklopio Mostovca nakon ispada o fekalijama i tamponima: ‘Gdje si ti, majstore?’

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o PDV-u i Zakona o doprinosima, koje su u proceduru upućene po hitnom postupku kako bi stupile na snagu 1. travnja s ciljem smanjenja inflatornih pritisaka na građane i gospodarstvo. No, u Saboru je bilo daleko zanimljivije prije nego je ministar Marko Primorac došao za govornicu i najavio promjene. Sjednica je započela uvodnim govorima, a Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta se osvrnuo na stanje u hrvatskom pravosuđu.

“Moj bivši kolega Sabljak iz Ministarstva vanjskih poslova, tko je tu odgovoran? Moj kolega se jako izložio da razotkrije korupciju u javnoj upravi i što je dobio? Dobio je progon od bivše ministrice Pejčinović Burić. To traje godinama i njegova obitelj se uništava. Tek ovih dana mu je omogućeno da se opet vrati na posao. Ovaj primjer je skandal, kada se usudite nešto promijeniti.

Ponavljam, u pravosuđu se mora fokusirati na pojedince, jer ima onih koji su pravednici i onih koji sudjeluju u zataškavanju onoga što ne valja. Građani mi se javljaju da u DROH-u se selektivno upravlja dokazima, dakle nešto se pusti u spis i nešto se vadi. Tko su ti pojedinci i kako je moguće da bivši djelatnici DORH-a koji rade na vrlo osjetljivim slučajima izađu iz DORH-a i preko noći postanu odvjetnici koji rade na jako udarnim predmetima? Radi li se tu o sukobu interesa? Moramo ukazivati na to”, upozorio je Bartulica.


Bivši djelatnici DORH-a preko noći postaju odvjetnici

Za govornicu je potom stao Mostovac Zvonimir Troskot koji je govorio o, kako kaže, sramoti na Mrežnici, kojoj je svjedočio posljednjih nekoliko dana.

“Ako se mi toliko hvalimo rijekama, energetskim tranzicijama i civilizacijskim dosezima, onda je neshvatljivo kako u 21. stoljeću, tamo kod sifona u Dugoj Resi, gledao kako fekalije i tamponi plivaju Mrežnicom. I kako se iz vikendaških kuća fekalije ispuštaju direktno u Mrežnicu, a ljudi plaćaju naknade da s tom vodom zalijevaju svoje jabuke i voćnjake.

Gdje je gradonačelnik Duge Rese? Gdje si ti, majstore? Jesi li dobio glasove da bi svoje građane zaštitio? Gradonačelnik Karlovca 6. srpnja 2021. godine su upozoren kako se fekalijske vode ispuštaju u Mrežnicu i ulijeva u Koranu. I nije da nisi upoznat, ali što reći za gradonačelnika Karlovca kada je od tog grada napravio aqua park. Gdje su novci kojima se mogla napraviti branu na Kupi? Kako će riješiti problem Mrežnice kad još nema ni brane na Kupi? Gdje je vodni redar koji treba nadzirati kuće koje su spojene na kanalizacijski vod?”, pun je pitanja zabrinuti Troskot.

“Rijeke Karlovca su ponos Hrvatske. Dobra je uništila Mrežnicu koja je sada hladna tijekom ljetnih mjeseci. Nekada su starosjedioci koji su odrasli na Mrežnici živim rukama hvatali ribe, a sada hvataju fekalije“, zaključuje povišenim tonom.

A onda se javio Hrvoje Zekanović.

“Kolega Troskot je postao stručnjak za vodoprivredu, geotermalnu energiju i za sve zapravo… Ja bih ga pitao što je sa Cetinom, gdje njegov gradonačelnik Miro Bulj, izlijeva te iste fekalije u tu rijeku? Citirat ću vas, možda bi Miro Bulj trebao živim rukama vaditi to smeće, kako ste vi rekli”, poručio je.
Naravno, dobio je opomenu od Jandrokovića. Slobodni govori su se potom nastavili u nešto “revijalnijem izdanju”, i tako sve do dolaska Primorca..

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.