Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

HNS BiH OSUDIO NAPAD NA HRVATSKO VELEPOSLANSTVO: Poslali poruku onima koji žele raditi štetu i kvariti odnose!

Autor: Valneo Kosic

Noćas je nepoznati počinitelj izveo napad na hrvatsko veleposlanstvo u Sarajevu u kojem je potrgan nosač stijega i odbačena zastava Europske unije. Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oštro je osudio napad izražavajući razočaranje što se takva poruka šalje Hrvatskoj koju smatraju koju smatraju najvećim zagovornikom ove zemlje.

“Potrgani nosač zastava na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, pri čemu je zastava Europske unije uništena, nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići u budućnosti”, priopćili su iz HNS-a BiH i zatražili žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kazneno odgovarao.

Iz ove grupacije koja okuplja najveće hrvatske stranke u BiH nadaju se kako slični incidenti neće kvariti odnose i umanjiti potporu. 

Iz grupacije koja okuplja najveće hrvatske stranke u BiH izrazili su očekivanje da slični incidenti neće kvariti odnose i umanjiti potporu koju Republika Hrvatska upućuje BiH.

“Neprimjerene poruke i odnos sa susjednom zemljom koja je najveći zagovornik stabilnost i razvoja BiH ali i najveći zagovaratelj i partner europske i euro-atlantske BiH nikako ne smije biti meta ovakvih ili sličnih napada”, dodaju.

Po HNS-u BiH, Republika Hrvatska se iskazala kao pravi prijatelj i velika potpora u izgradnji europske BiH i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda te traženju puta k punoj ravnopravnosti i legitimnom političkom predstavljanju.




Autor:Valneo Kosic
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.