fbpx
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HERMAN PONOSNO POTVRDIO: Alemka Markotić Zagrepčanka godine, a evo tko sve dobiva nagrade Grada Zagreba

Autor: Ines Brežnjak

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, HDZ-ov Mislav Herman, danas se na svojoj Facebook stranici osvrnuo na Nagradu Zagrepčanka godine te na Nagrade Grada Zagreba.

Herman je istaknuo da je Odbor za javna priznanja na sjednici održanoj u četvrtak 4. ožujka 2021. utvrdio Prijedlog zaključka o dodjeli Nagrade Zagrepčanka godine i Nagrade Grada Zagreba, koji će se uputiti Gradskoj skupštini na donošenje.

Podsjećamo, javni poziv za Zagrepčanku godine raspisan je 2. siječnja 2021., a zaključen je 2. veljače 2021. te je pristiglo ukupno 17 prijedloga za 14 kandidatkinja. Tri su prijedloga pristigla nakon isteka roka, a tri prijedloga pristigla u roku nisu ispunjavala formalne uvjete.

Većinom glasova članova Odbora za javna priznanja odlučeno je da se za dobitnicu Nagrade Zagrepčanka godine Gradskoj skupštini predloži prof. dr. sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, za nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19, stoji u objavi odbora kojeg je podijelio Herman.

Na Javni pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba pristiglo je ukupno 107 prijedloga za 90 kandidata, a 10 prijedloga podneseno je nakon isteka roka.
Odbor je predložio zaključak da 17 kandidata ove godine primi tu laskavu nagradu, a to su: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev, prof. psihologije, Dežurno osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a, Crveni križ Zagreb, Stjepan Čuić, književnik, prevoditelj, publicist i novinar, Drago Diklić, glazbeni umjetnik, vokalni solist, Branka Cvitković, umirovljena nacionalna prvakinja HNK-a u Zagrebu, mr. sc. Branka Šulc, prof.,  Nenad Šoštarić, stručni prvostupnik kineziologije, trener u sustavu sporta gradske i nacionalne razine, EHF master coach, Hrvatsko liječničko glazbeno društvo – Hrvatski liječnički zbor, Radna skupina i projektni tim znanstveno-istraživačkog i izdavačkog projekta “Povijest hrvatskog jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća”, Marica Mirić, dipl. ing. prometa, koordinatorica projekata, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, dr. sc. Snješka Knežević, Milka Babović, pedagoginja (posmrtno), akademik Josip Madić te Primarni respiracijsko-intenzivistički centar Kliničke bolnice Dubrava namijenjen liječenju COVID bolesnika.

Obje nagrade bit će dodijeljene na Dan Grada Zagreba.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.