Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HDZ-ovi BRANITELJI BRUTALNO IZVRIJEĐALI PENAVU: Ovako teške riječi još nisu izrečene!

Autor: N.M.

Zajednica branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’ reagirala je na izjave gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koje je izgovorio u emisiji  Bujica.

“Gostujući u emisiji Bujica saborski zastupnik Ivan Penava izrekao je niz neistinitih pa čak i opasnih tvrdnji na koje Zajednica branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’ želi upozoriti hrvatsku javnost. ‘Ponovno je relativizirao pokušaj teškog ubojstva trojice hrvatskih policajaca na Trgu svetog Marka, od kojih je jedan i ranjen’, upozorili su iz Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’.

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

„Upoznao sam jako puno ljudi koji su teško stradali u Domovinskom ratu i kojima je jedna ovakva pucnjava dječja igra, šala, pošalica“, izjavio je g. Penava i ostao živ! Ne znamo kome takav bezuman, sumanuti čin, u kojem samo pukom srećom nije stradalo više ljudi, može biti „dječja igra, šala, pošalica“.

Mi, hrvatski branitelji okupljeni u ovoj Zajednici, mnogo smo toga doživjeli tijekom Domovinskog rata, rata u kojem smo branili i oslobađali svoju domovinu boreći se protiv velikosrpske agresije, ali ovakav čin u potpunosti osuđujemo i smatramo izravnim udarom na demokraciju i slobodu za koju smo bili spremni umrijeti.

Osuđujemo i ovakve paušalne izjave, koje smatramo opasnima, ne samo za one protiv kojih su izravno usmjerene, a u ovom slučaju je to predsjednik Vlade Andrej Plenković, nego i za hrvatsko društvo u cjelini. Nastavljajući relativizirati i negirati, pa i opravdavati taj teroristički čin i napad na hrvatske državne institucije – Vladu RH i Hrvatski sabor, čiji je “uvaženi saborski zastupnik“ – Ivan Penava daje svoj nemjerljiv doprinos aktualnim pokušajima radikaliziranja društva.

Ovaj put „meta“ mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković, za kojega je besramno ustvrdio da je „ostao šokiran nesretnim činom i napadom na Banske dvore. Nikada se s time nije suočio, bio je apsolutno u šoku, cijeli život je imao puno udobniju situaciju pa nije možda nikad čuo pucnjeve.




Kad bih bio do kraja dobrohotan, onda bih rekao – usplahirio se!“, zaključivši kako „on jednu tragediju, koja se nije smjela dogoditi, iskorištava u političke svrhe”. Pitamo Penavu u kakve on svrhe iskorištava ne samo ovu tragediju, nego i sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rata, na koje se bespravno poziva?

Sam sebi dodjeljuje ulogu narodnog tribuna i stranačkog huškača, a stranka u kojoj se kao takav pronašao i snašao očito mu daje nesebičnu potporu u njegovoj suludoj misiji raspirivanja netrpeljivosti i unošenja nemira među Vukovarce pa i šire, umjesto da kao gradonačelnik Vukovara barem pokuša uspostaviti mir za koji smo se mi, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, borili i ginuli. Gospodine gradonačelniče i uvaženi saborski zastupniče, okanite se ‘ćorava posla’ i primite posla za koji ste itekako dobro plaćeni.




Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.